Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Amsterdam Light festival

  De dagen worden korter waardoor het alweer vroeg donker buiten is. Een voordeel hiervan is dat je het Amsterdam Light Festival kunt bezoeken. Meer dan 35 bijzondere kunstwerken van internationale kunstenaars, designers en architecten verlichten komende weken de grachten van Amsterdam. Van 1 december tot en met 22 januari vindt de vijfde editie van het Amsterdam Light Festival plaats. Een bijzonder evenement waarbij lichtkunst is te bewonderen vanuit het water. Verschillende rondvaartboten varen door de Amsterdamse grachten waar de kunstwerken zijn te bewonderen. Ook kun je alle kunstwerken zelf ontdekken door de route zelf te lopen middels een van de wandelroutes.

  amsterdam-light-fesival

  Foto: amsterdamboatevents.nl

  Een nieuwe kijk op Amsterdam en haar architectuur

  Voor het Amsterdam Light Festival zijn nationale en internationale kunstenaars uitgedaagd om een nieuwe kijk te geven op Amsterdam en haar architectuur en de rol op het wereldtoneel. De lichtinstallaties gaan een verbinding aan met de specifieke kenmerken van de stad. Kunstenaars mochten een eigen draai geven aan het thema. Hier gaan de kunstenaars creatief mee om. Soms is hun werk historisch, futuristisch of met humor en ironie.

  Amsterdam Light Festival als gevolg van de LED revolutie

  De kunstwerken, die te zien zijn vallen onder lichtkunst. Lichtkunst is een vrij nieuwe kunstvorm die als gevolg van de LED revolutie een grote groei doormaakt. Licht is een veelzijdig en zeer visueel ‘materiaal’, dat zowel abstract als figuratief ingezet kan worden. Beide vormen zien we dan ook terug in de kunstwerken van Amsterdam Light Festival.

  Kunstwerken met nieuwe perspectieven over de stad

  De kunstwerken zetten de bezoekers aan het denken bieden nieuwe perspectieven over Amsterdam. Dit geldt voor zowel bewoners als bezoekers, waardoor een dialoog ontstaat. De werken zijn langs een vaarroute, de Water Colors en een wandelroute, de Illuminade, geplaatst. Beide routes hebben eigen kunstwerken met een eigen thema. Kijk hier voor een overzicht van de route en haar kunstwerken.

  Nederland heeft een naam in lichtdesign

  Nederlandse ontwerpers spelen al decennia met verlichting. Van de eerste gloeilampen fabriek van Philips in 1891 tot de sfeervolle en eindeloze lichtkunstwerken van Daan Roosegaarde. Daan Roosegaarde is misschien wel ’s werelds bekendste en creatiefste lichtkunstenaar. Hij maakt lichtkunst groots en voor iedereen toegankelijk, zoals het verlichtte ‘Van Gogh fietspad’ in Neunen, ‘waterlicht’ en het 160 biljoen licht kunstwerk ‘Beyond’ op luchthaven Schiphol.

  Lichtobjecten van Dutch Designers voor in huis

  [product ids=”155,448,452,1160″]