Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Glow Eindhoven en Amsterdam Light Festival staan weer voor de deur!

  Holland Design & Gifts wenst je één of twee sprankelende lichtshows!

  Zowel Glow Eindhoven als Amsterdam Light Festival staan weer voor de deur en dat belooft niets minder dan óogverblindende lichtshows om te gratis te bezoeken. Deze steden zullen omgetoverd worden tot schítterende plekken met bijbehorende activiteiten. Lees snel verder om meer te weten over deze lichtfestivals!

  Holland Design & Gifts wenst je één of twee sprankelende lichtshows!

  Holland Design & Gifts wenst je één of twee sprankelende lichtshows!

  Glow Eindhoven

  Glow Eindhoven zal plaatsvinden van 9 tot en met 16 november 2019 en zal alweer de veertiende editie zijn. Eindhoven wordt ook wel de lichtstad genoemd. In 1891 vestigde Philips er namelijk een gloeilamoenfabriek en vormde de stad een bron van licht voor de hele wereld. Glow accentueert de band die Eindhoven met licht heeft en laat dat op een toegankelijke manier zien. Het thema van dit jaar is Living Colors, dit wordt meegegeven aan de lichtkunstenaars en kunnen dit op geheel eigen interpretatie verwerken in hun kunstwerken. 

  Amsterdam Light Festival

  Dit jaar zal in Amsterdam voor de achtste keer een lichtshow zijn van 28 november 2019 tot en met 19 januari 2020.Vanaf de Amsterdamse wateren zal een openluchttentoonstelling waarbij Amsterdam 52 dagen lang een toneel voor internationale lichtkunst zal zijn. Dit jaar is het thema Disrupt, dat allereerst woorden als conflicten en ontregeling doet oproepen. Echter kan dit ook aanzet geven tot verandering en dit zullen de kunstenaars dan ook gebruiken in licht om ons nieuwe impulsen te geven.

  Tips voor de mooiste foto’s tijdens de lichtshows

  Het is niet makkelijk om in het donker al die felle bewegende lichten te pakken op een gekke achtergrond. Daarom geeft Holland Design & Gifts een paar tips voor de mooiste foto’s:

  • Ga extra vroeg op pad, dan is het nog rustig en kan het licht voor interessante plaatjes zorgen.
  • Als je met een professionele camera fotografeert vergeet je statief dan niet, dan kan de ISO-waarde laag houden en kan de sluitertijd meestal wel een seconde langer.
  • Gebruik reflecties en gebruik glas, water of plassen op straat om he lichtshows in te fotograferen.

   

  Ga jij ook genieten van één van de lichtshows? In het geval dat je na afloop maar geen genoeg kan krijgen van lichtjes heeft Holland Design & Gifts nog een mooie collectie voor je!

  [product ids=”1593,1973,1628,1838″]