Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Stedelijk Museum Amsterdam: wat te doen

    Holland Design & Gifts wenst jou een fijn bezoek aan het Stedelijk Museum!

    In het Stedelijk Museum aan het Museumplein in Amsterdam vind je de uniekste tentoonstellingen. Voor de kunstliefhebber die een dagje naar Amsterdam gaat is dit een van de leukste musea om te bezoeken. Hieronder vind je een aantal van de tentoonstellingen die op dit moment gepresenteerd worden in het Stedelijk Museum.

    Holland Design & Gifts wenst jou een fijn bezoek aan het Stedelijk Museum!

    Holland Design & Gifts wenst jou een fijn bezoek aan het Stedelijk Museum!

    Maria Lassing

    De tentoonstelling van de Oostenrijkse kunstenares Maria Lassing is tot en met 11 augustus 2019 te zien in het Stedelijk Museum. De tentoonstelling is genaamd ‘Ways of Being’ en bevat 200 bruikleen topstukken van de kunstenares. Naast haar schilderijen en tekeningen zijn ook een groot deel van haar films en beeldhouwwerken te zien. Maria Lassing werd bekend door haar ‘Körperbewusstseinsbilder’, ‘body awareness’ werken.

    Pinball Wizard

    In de tentoonstelling Pinball Wizard worden de werken getoond van kunstenares Jacqueline de Jong. In de tentoonstelling wordt er geschakeld tussen verschillende stijlen. Van expressionistische schilderkunst tot nieuwe figuratie en pop art. Daarnaast varieert de schaal ook nog eens. Van kleine schilderijen tot monumentale doeken. In de tentoonstelling wordt ook werk uit de collectie van het Stedelijk Museum getoond. Pinball Wizard is te zien tot 18 augustus 2019.

    Hybride Sculptuur

    In deze tentoonstellingen wordt monumentale beeldhouwkunst getoond uit de collectie. Hybride Sculptuur laat zien hoezeer de beeldhouwkunst is veranderd sinds 1990. De kunstenaars zijn niet op zoek naar ‘pure’ beeldhouwkunst die gericht is op de klassieke eigenschappen van sculptuur, zoals volume en ritme. Ze willen juist de samenwerking met andere media opzoeken. Zo richten ze zich op voorwerpen uit de popcultuur en het alledaagse leven. De tentoonstelling is te bewonderen tot en met 12 januari 2020.

    De collectie van het Stedelijk Museum

    Voor meer informatie over tentoonstellingen, openingstijden en tickets zie de website van het Stedelijk Museum.

    [product ids=”2132,2188,1616,1790″]