Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Benieuwd naar de moederdag cadeautjes van Irene van Nes?

  Cadeautjes: vouwvazen van Irene van Nes, Holland Design & Gifts. Fotografie: Happy Whatever, Irene van Nes ©

  Opgegroeid als Nederlandse in het buitenland keek ontwerpster Irene van Nes altijd al anders aan tegen Nederland. ‘Vanuit het vliegtuig zag ik een plat en ordelijk landschap, en eenmaal op de grond voelde ik de vrijheid en zag ik altijd vernieuwingen.’ Dit is een groot contrast met de chaotische ontwikkelingslanden waar Irene van Nes gewoond heeft. Hierdoor heeft zij haar voorliefde voor Dutch Design ontwikkeld: ‘In Dutch Design zie je veel van deze kenmerken terug’. Met haar passie voor Dutch Design en haar ideeën over bijzondere contactmomenten creëren, kwam ‘Happy Whatever’ tot leven. Wij spreken met deze inspirerende top ontwerpster over Dutch Design en de door haar ontworpen cadeautjes!

  Cadeautjes: vouwvazen van Irene van Nes, Holland Design & Gifts. Fotografie: Happy Whatever, Irene van Nes ©

  Cadeautjes: vouwvazen van Irene van Nes, Holland Design & Gifts. Fotografie: Happy Whatever, Irene van Nes ©

  Irene van Nes bedacht het unieke merk ‘Happy Whatever’, waar een prachtige gedachte achter verscholen ligt. Je hoeft niet jarig te zijn om kaartjes of cadeautjes te ontvangen. Met ‘Happy Whatever’ wil Irene van Nes mensen blij maken en verrassen. Unieke kaarten voor betekenisvolle momenten, waarmee je nog lang herinnerd wordt aan een bijzonder moment of persoon. ‘Ik wil producten maken die voor elk moment kunnen. Het moest ook iets zijn waar je vrolijk van wordt.’

  ‘Ik geloof in het bundelen van krachten, zo ontstaat er meer dan als je alles in je eentje oplost.’

  En waar wordt de ontwerpster zelf vrolijk van dan? De Twijnstraat en het ledig Erf zijn haar favorite spots in de levendige stad Utrecht. Favoriete winkel? Dat is overduidelijk het winkeltje ‘It all started with a postcard’. Bij schemer en in de avond is Irene van Nes te vinden in een van de gezelligste straatjes van Utrecht: de Drieharingenstraat. Niet zo gek dus, dat haar studio ook te vinden is in deze stad! ‘Het is een studio in de VechtclubXL. Dat is een broedplaats in Utrecht. Samen met vier andere ontwerpers deel ik deze studio.’

  Wat Dutch Design is voor Irene van Nes…

  Net als ontwerper Flip Ziedses des Plantes, herkent Irene van Nes een stukje humor in Dutch design. ‘Dutch design is voor mij altijd al een stukje nationaal trots. Het geeft orde en rust met toch ergens humor en een twist. Van een gewone paraplu een storm paraplu maken, van een boomstam een bank maken en melkflessen omtoveren tot een lamp.’ Dutch design is allesbehalve standaard. Het is ‘van iets gewoons toch iets bijzonders maken’, vertelt de ontwerpster. En dat is precies wat ‘Happy Whatever’ ook kenmerkt.

  Originele cadeautjes: de ‘Happy Whatever’ vouwvazen

  Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar het verhaal achter de ‘Happy Whatever’ vouwvazen. Want hoe Irene van Nes op deze cadeautjes is gekomen, dat raadt niemand! Toen de ontwerpster net bevallen was van haar zoontje, was tegelijkertijd ook een nieuw ontwerp geboren. Een bosje bloemen als cadeau is heel lief en leuk, maar wat als je niks hebt om het in te stoppen? ‘Ik dacht toen: als iemand mij nou eens kaartje zou sturen die ik in een vaas kan vouwen…’ En hoe leuk is die gedachte? Verras vandaag nog iemand die het verdient met een van de vrolijke Happy Whatever vazen!
  [product ids=”1834,1833,1832,1831″]

  En hoe zit het dan met de cadeaus die de ontwerpster zelf krijgt?
  ‘Het leukste cadeautje dat ik ooit heb gekregen was van een goede vriendin van mij. Het was een klein boekje dat helemaal was volgeschreven. Beplakt met herinneringen en momenten die we samen hadden doorgebracht.’ Ontwerpster Irene van Nes beschrijft dit gebaar als iets dat ‘goud waard’ is. En zo zie je maar, hoe blij je iemand kan maken met een speciaal, persoonlijk cadeau.
  Haar grote droom is dan ook om mensen meer aandacht aan elkaar te laten besteden. Wij van Holland Design & Gifts kunnen dit alleen maar beamen.

  Een boodschap aan jullie..

  En dan tot slot een boodschap die de ontwerpster mee wil geven aan alle Dutch Design liefhebbers: ‘Laten we met Dutch Design de wereld een stukje mooie maken. Mooie producten met een goed verhaal.’

  Ben jij onder de indruk van het verhaal van Irene van Nes? Misschien is het een goed idee om dan vandaag te beginnen met iemand blij maken met Dutch Design. Met de Plint mokken verras jij een vriendin met een persoonlijk cadeautje. Het gedichtje op de mok laat elke dag goed beginnen!
  Of ken jij iemand die een echte workaholic is en daarom wel een cadeautje heeft verdiend? Westerman bags heeft toffe en stijlvolle Macbook Air hoezen ontworpen. Even wat waardering voor al het harde werken… Daar wordt iedereen op zijn tijd vrolijk van, toch?

  Voor welk moment dan ook, voor wie dan ook…

  Wat dacht je van de Kitsch Kitchen schoudertas? Geïnspireerd op de ‘standaard’ office tassen, maar is bijzonder opvallend door het materiaal en de kleuren van het Mexicaanse tafelzeil. Een echte klassieker, te gebruiken voor het kantoor, een picknick, een dagje weg… Eigenlijk kun je de tas voor alles gebruiken.
  Wil jij jouw man een hart onder de riem steken? Holland Design & Gifts heeft ook genoeg cadeautjes die voor mannen geschikt zijn. Neem bijvoorbeeld de Rocking tafellamp van Pols Potten. Deze stoere tafellamp is te gebruiken als leeslamp of als sfeerverlichting.
  Wie verras jij met Dutch Design vandaag?
  [product ids=”978,911,1858,736″]