Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Maak Carnaval 2018 af met Royal Goedewaagen Schaal Holland box! Foto: Royal Goedewaagen ©

  Nederland, een relatief klein land met toch veel verschillen onderling. Er wordt beweerd dat we wel tussen de 267 en 617 verschillende dialecten hebben! Best wel maf voor de schamele 41.543 vierkante kilometers die wij Nederlanders onder ons hebben. Maar dialecten zijn natuurlijk niet het enige wat ons verbindt of scheidt. Want hoe vaak praten de “nooderlingen” niet over “het volk beneden de rivieren” of de zuiderlingen over “het volk boven de rivieren”? Niet alleen ons dialect scheidt ons, maar ook tradities. Vorig jaar schreven we er ook over hier en je raadt het dus al. Het gaat over het Nederlandse feest Carnaval 2018!

  Hollandbox Normaal

  Maak Carnaval 2018 af met Royal Goedewaagen Schaal Holland box! Foto: Royal Goedewaagen ©

  Carnaval vindt zijn oorsprong ergens rond de 11e en 12e eeuw. Het festijn heeft een katholieke achtergrond en het vindt altijd plaats op de zondag, 7 weken voor eerste paasdag. Vroeger was Carnaval een feestelijke afsluiting waarbij eten en drinken in overmate werd geconsumeerd. De dag na Carnaval was namelijk de dag dat de 40 dagen durende vastenperiode begon. Deze Nederlandse traditie is ondertussen wel redelijk vervaagd, alleen is het festijn zelf wel blijven hangen! Want laten we wel eerlijk blijven.. wie houdt er niet van een feestje op zijn tijd!?

  Maak jouw carnaval 2018 compleet met deze Nederlandse hot items!

  Feest, festijn, partij, fuif, evenement – er zijn oneindig veel benamingen. Maar heb je er al aan gedacht om wat feestelijke artikelen in huis te halen? Neem bijvoorbeeld prachtig gedecoreerde kussens. Enorm multifunctioneel! Zo kun je natuurlijk het comfort van je bank nog beter maken met de Make My Day kussens van Popsicle. Maar doe eens gek, het is bijna weekend. Je bent zo jong als je je voelt, waarom niet een kussengevecht met de heerlijk gewatteerde kussen van Present time. Zo zacht dat je jezelf niet eens wilt beschermen.

  [product ids=”366,1025,1570,1575″]

  Drinken gaat vaak samen met carnaval of je eigen feestje!

  Laatst een mooie fles whisky gekregen van je collega’s? Of wil je nou eens af van die saaie waterkaraf die je altijd op tafel hebt staan? Denk dan eens aan de Bubbles & Bottles flessen set. Pfff, weer die saaie waterglazen die iedereen heeft… Pak het anders aan met de Goods wave Glazen in maat S, M of L. Maar onder het genot van een drankje geniet je ook gewoon even lekker van een hapje. Voila! Het borrelplankje “Ik en Jij”.

  Dus of carnaval nou cultureel is of een excuus om te feesten, met deze artikelen haal jij in ieder geval het feestje zelf in huis.

  [product ids=”1690,1564,820,1455″]