Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  De Week van de Circulaire Economie

  De Week van de Circulaire Economie

  De Week van de Circulaire Economie begint aanstaande maandag 14 januari. De hele week organiseren circulaire koplopers meer dan honderd evenementen om anderen mee te nemen in de circulaire economie.

  De Week van de Circulaire Economie

  De Week van de Circulaire Economie

  De week van de circulaire economie

  Deze jaarlijkse campagneweek wordt georganiseerd door Nederland Circulair!. Nederland Circulair is een landelijk programma, dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair – ook wel kringloop genoemd – te ondernemen. Dit programma stimuleert mensen en organisaties om innovatiever te produceren, consumeren, financieren en organiseren. Hiervoor worden ontbijtjes, inspiratiesessies, rondleidingen en presentaties georganiseerd. Een uitgebreide landelijke agenda vindt je online.

  Kringloop wordt een steeds belangrijker thema, omdat grondstoffen steeds schaarser worden. De kringloop-economie is een economisch systeem dat bedoeld is om maximaal nut te halen uit herbruikbare producten en grondstoffen, waardoor we de vernietiging van waarde tot een minimum beperken. Anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd.

  Nederlands design en het begrip kringloop

  Nederlands design blinkt uit in het hergebruiken van materialen. In de webshop van Holland Design & Gifts verkopen we producten van een aantal Nederlandse merken die ‘afval’ hergebruiken. Zoals Toepas Creaties, opgericht door ontwerpster Jolanda ter Hoeven. Ter Hoeven studeerde Ontwerpen, Styling en Creatieve Technieken aan het Nimeto in Utrecht. Al voor haar studie experimenteerde Jolanda met het ontwerpen en ontwikkelen van producten van kringloop materiaal.

  Veel van haar ontwerpen zijn ontstaan uit het hergebruik van materialen. Voor de Toepas vazen bewerkt Jolanda de flessen en plaatst ze in houten vormen. Het geheel is een zeer stabiele, sierlijke en vooral eigenwijze vaas.

  Kringloop design als sieraad op tafel

  Het merk Imperfect Design is min of meer bekend om hun ontwerpen met gerecyclede materialen. Zo zijn de glazen, vazen en karaffen uit de Cantel serie allemaal gemaakt van hergebruikt glas. Het ontwerp komt van het designduo Van Eijk en Van der Lubbe. Tijdens een reis door Guatamala is het duo geïnspireerd door het met de mond blazen van glazen producten. De Cantel collectie bestaat uit glazen, vazen en karaffen in vier kleuren. Voor het maken van de kleuren waren ze afhankelijk van het beschikbare glas. Er zijn geen extra kleurstoffen aan toegevoegd. Iedere karaf heeft daardoor een eigen kleur en is daarmee uniek. Ieder artikel is met grote zorg en toewijding door lokale glasblazers geproduceerd. En het afvalglas dat als grondstof voor de Cantel serie heeft gediend, dient nu weer als cadeau met een verhaal en als sieraad op een tafel.

  Door kringloop producten – producten, die gemaakt zijn van afval – te kopen, draag je bij aan een betere wereld.

  [product ids=”1741,179,186,192″]