Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Poëzieweek 2019: een week vol woorden over vrijheid

  Poëzieweek 2019 - 31 januari t/m 6 februari

  Poëzieweek 2019 vindt plaats van 31 januari tot en met 6 februari. Sinds 2013 organiseert onder andere de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, CPNB, deze nationale poëzieweek. Dit doet de stichting samen met de grootste Nederlandse en Vlaamse poëzieorganisaties. Het thema dit jaar is vrijheid, onder het motto ‘zonder handen, zonder tanden’. De hele week worden er verschillende evenementen georganiseerd met poëzie en vrijheid als thema.

  Poëzieweek 2019 - 31 januari t/m 6 februari

  Poëzieweek 2019 – 31 januari t/m 6 februari

  De hele week inspirerende activiteiten

  De poëzieweek barst van de events en initiatieven waar dichtkunst van heel dichtbij te beleven is. Van prijsuitreiking tot dichtersoptreden en van workshops tot poëzie op straat. Op poezieweek.com staat een uitgebreid overzicht van de verschillende activiteiten in Nederland en Vlaanderen.

  Als je alvast geïnspireerd wilt raken, valt er op internet veel dichtkunst te vinden. Dicht je zelf al? Er zijn in de poëzieweek meerdere initiatieven die een poëziewedstrijd hebben uitgeschreven. Zoals de Elly Blom Poëziewedstrijd 2019, welke dit jaar voor de zevende keer wordt georganiseerd. Gedichten geschreven in het Nederlands maken kans op mooie geldprijzen. Alle toegelaten gedichten worden gepubliceerd in een wedstrijdbundel, waarvan de deelnemers een gratis exemplaar ontvangen.

  Nederlandse poëzie die een dag net iets leuker maakt

  Het Nederlandse merk Plint streeft ernaar om een groot publiek in contact te brengen met poëzie en beeldende kunst. Daarom ontwerpen ze producten die dit op allerlei verschillende manieren en momenten stimuleert. Dit maakt een normale dag net iets leuker!

  De producten van Plint zitten vol creativiteit, van borrelplankjes tot paspoorthoesjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of Plint heeft er wel iets mee gedaan. De gedichten van bekende, maar ook minder bekende dichters zijn verwerkt in de producten. Bijvoorbeeld het blok placemats met twintig afscheurbare placemats van 400 grams karton, met gedichten van verschillende Nederlandse dichters. Of kleurrijke druppelvangers met een klein gedichtje erop. Kijk voor meer Plint producten in onze webshop!

  [product ids=”1822,983,981,990″]