Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Dubai opent 1e Dutch Design Centre buiten Nederland

  Dutch Design Centre Dubai

  Onlangs is in Dubai het eerste Dutch Design Centre buiten Nederland geopend. Dit Dutch Design Centre is ingericht voor alle creatieve ondernemers, ontwerpers en architecten. Zij kunnen hier hun werk presenteren en hun verhaal vertellen aan de Arabische wereld.

  Dutch Design Centre Dubai

  Dutch Design Centre: het initiatief

  Toonaangevende Nederlandse bedrijven HunterDouglas, Keller Keukens, Koninklijke Ahrend en Skyne Branding & Design hebben de handen in elkaar geslagen. Zij namen het initiatief om in Dubai een eigen Dutch Design Centre te starten. Voorafgaand aan het druk bezochte Dubai Design weekend ‘Meet 3D’ werd het DDC feestelijk geopend.

  3D, Dubai en Dutch Design

  3D staat voor Dubai Design District. Sinds de start van dit regionale design cluster in 2013, is het district uitgegroeid tot een waar mondiaal centrum voor design. Dubai is het middelpunt van de Verenigde Arabische Emiraten. Bijzonder is dat Dubai slechts 8 uur vliegen van 90% van de landen ter wereld en daarmee een strategische plaats is. Vooral voor design en merken, die internationaal van betekenis zijn of willen doorbreken. Een land, dat veel betekent op het gebied van design, zoals Nederland, mocht dan ook niet ontbreken in het Dubai Design District.

  Wat biedt Dutch Design Centre Dubai?

  Het DDC in Dubai is bedoeld als een inspirerend online en offline platform voor doordacht en innovatief Dutch Design. Het biedt creatieve ondernemers, designers en design brands de mogelijkheid om internationale samenwerkingen aan te gaan en deel uit te (blijven) maken van de wereldtop.

  Wat is er te zien?

  De grondleggers van het Dutch Design Centre in Dubai zijn vanzelfsprekend vertegenwoordigd. Keller keukens, Ahrend kantoorinrichting, Hunter Douglas raamdecoratie en branding en designbureau Skyne hebben er hun showroom en kantoor. Verder zijn er plannen om werk van Maarten Baas, van de Graduationshow van de Design Academy en het lichtfestival Glow te laten zien.

  Leuk weetje
  Ons Nederlandse Hunter Douglas sloot in 2015 een mega-contract. De Nederlandse woondecorateur mocht voor ruim 27300m2 gemotoriseerde Venetiaanse gordijnen, op maat gemaakte plafonddelen, gemotoriseerde gordijnrails en systemen voor Romaanse gordijnen leveren. En waar is dan zoveel m2 nodig? Jawel, in het prestigieuze Bursj Khalifa.

  Wereldwijs Dutch Design

  [product ids=”1309,529,1081,18″]