Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Foodhallen Rotterdam, Kop van Zuid

  Wie aan Rotterdam denkt, denkt aan 010, de Kop van Zuid, Erasmusburg, Feyenoord, Foodhallen, musea en nog veel meer. Holland Design en Gifts neemt je mee op foodsafari

  Foodhallen Rotterdam, Kop van Zuid

  Foodhallen Rotterdam Fotografie: Rinze Vegelien

  Rotterdam is de uitgelegen plek om je op foodsafari te gaan. De stad is omringt met verschillende eetculturen. Hier kan je geluk niet op. De hele dag vullen met verschillende adresjes. Wij weten hier wel raadt mee.

  Onlangs hebben de eigenaren Chong Chu,Tsibo Lin en Zing-Kyn Cheung van de Foodhallen Amsterdam een nieuwe locatie geopend in Rotterdam. Locatie Amsterdam bestaat nu z’n 4 jaar. De nieuwe locatie in Rotterdam is geen kopie. Maar een echte Rotterdamse versie. Samen met het designhotel Room Mate Bruno betrekken ze het monumentale pakhuismeersteren aan de Kop van Zuid.

  Bar Foodhallen Rotterdam

  Bar Foodhallen Rotterdam Fotografie: Rinze Vegelien

  Foodhallen Rotterdam

  Food Foodhallen Rotterdam Fotografie: Rinze Vegelien

  Vroeger werd Parkhuismeesteren gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen op te slaan. Nu is het de verzamelplek van lekker eten. Het draait hier om kwaliteit, aanbod en design. Ze richten zich hier op 100% horeca, tot laat in de avond. Naast lokaal eten zoals Indisch, Spaans, Vietnamees, burgers, vissen nog vele andere mooie gerechten schenken ze ook lokale dranken. Een plek om je dag mee te eindige.

  Als je middags de stad in gaat om te shoppen in de straten van Delftsvaart, Meent, Pannenkoekstraat en Mauritsweg is het stoppen waar bij Ontwerpster Susan Bijl gevestigd op de Mauritsweg 45a.

  Susan Bijl is een Rotterdams ontwerpster die gestudeerd heeft aan Willen de Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens haar academie wilde ze tas ontwerpen. Ze wilde een ontwerp maken die al het andere overbodig zou maken. Hier bedoelde ze mee ‘De nieuwe winkelmand’ . Het verminderen van afval, minder plasticzakken te gebruiken tijdens het winkelen.

  Het ontwerp is gebaseerd op de silhouet van een plastic tas. Hier gaf Susan een eigen draai aan doormiddel van kleurrijke varianten te creëren. Dat niet alleen, ze gebruikt ook het materiaal Ripstop nylon, dit is een stof waar vliegers van gemaakt worden. Ook wel herkenbaar aan dat het onverwoestbaar en lichtgewicht is. Haar ontwerp is te herkennen aan haar iconische ‘ Flash’ – de diagonale streep die verschijnt op elk product dat ze sinds dien heeft ontworpen. Susan is opmerkt door de verschillende toonaangevende ontwerpers zoals Paul Smith. Ondertussen liggen de shoppingbags in verschillende maten, kleuren en ontwerpen verspreidt over de hele wereld.

  Shopping bag Susan Bijl

  Shopping Bag Susan Bijl

  Mocht jij nu niet in de gelegenheid zijn om binnenkort bij haar store in Rotterdam langs te gaan. Of wil je een duurzaam design cadeau geven aan een vriend of vriendin. Holland Design& Gifts heeft de collectie van Susan Bijl.

  Neem deze etui, handig voor in je tas om je pasje, sleutels, oordopjes te stoppen. Deze heb je in twee verschillende maten. Of neem de klassieke shopper. Een must voor je dagelijkse boodschappen.

  [product ids=”1342,753″]