Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Waterconnecting Friesland 2018

  Friesland met platbodems op de Waddenzee tussen Harlingen en Ameland_Johan Wieland

  Eerder schreven we al over dat Friesland uitgekozen is van derde Europese bestemming Lonely Planet. Hier lieten wij jullie weten dat er verschillende tentoonstellingen zijn, die de moeite waard zijn. Maar als je aan Fryslân denkt, denk je aan water en natuur. Zo is Leeuwarden dé Europese koploper op het gebied van duurzame watertechnologie. Nieuwsgierig wat dat inhoudt, Holland Design en Gift vertel je hieronder meer over.

  Waddenzee_platbodems op de waddenzee tussen Harlingen en Ameland_Johan Wieland

  Platbodems op de Waddenzee Flicker.com

  Waterconnecting 2018, het waterprogramma van Leeuwarden-Fryslân. Het hele jaar staat de provincie in het teken van culturele en innovatieve activiteiten. Er zijn diverse beleefroutes gemaakt om kennis te maken met de schoonheid van de provincie Friesland. Tijdens de beleefroutes kan je meevaren met oude klassieke boten. Zoals het meevaren met de Clasina een klassieke salonboot.

  Er is een waterbar gebouwd, boven op de terp bij Wetsus gebouw. Een ontmoetingsplek voor omwonenden maar ook voor toeristen. De plek is bedoeld naast ontmoetingen ook voor proeverijen, expositie en lezingen gebruikt. Er is zelfs een watertuin aangelegd hier kan je de nieuwe watertechnologie proeven.

  Water is een belangrijke bron voor ons alle. Zo moeten wij mensen ook voldoende water drinken op een dag, minimaal 2 liter water.

  Ontwerpster Lara van der Lugt van Puik Art heeft een mooie set glazen ‘Radiant’ en karf ‘Rare’ ontworpen. De glazen lijken op een briljant geslepen diamant. Door het met de mond geblazen kristal glas wordt de zon of kaarslicht in het glas van het glas gevangen en het licht prachtig weerspiegeld. Bling bling als een echte diamant waar het water in mag shinen.

  Mocht je water een beetje willen pimpen, stop er een takje munt en reepjes komkommer bij.
  Of snij een paar plakjes citroen af met munt. Frambozen en aardbeien hiermee maak je, je water wat zoeter. Of denk aan sinaasappel schijfjes. Varieer met verschillende verse kruiden en roodfruit.

  [product ids=”1365,1364″]