Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Holland Design & Gifts kijkt uit naar de KunstRAI 2019

  Aankomende woensdag 17 tot en met maandag 22 april vindt de 35e editie KunstRAI 2019 plaats in Amsterdam. De KunstRai 2019 is een beurs waar tachtig galerieën hun hedendaagse autonome schilder- en beeldhouwkunst, toegepaste kunst, design, fotografie en nieuwe media tonen.

  Holland Design & Gifts kijkt uit naar de KunstRAI 2019

  Holland Design & Gifts kijkt uit naar de KunstRAI 2019

  KunstRAI 2019 focust op Catalunya

  Elk jaar nodigt de KunstRAI een stad of streek uit het buitenland uit om hun kunst en cultuur te presenteren. Bij de KunstRAI 2019 ligt de focus op Catalunya. Er zijn zes galerieën uit Catalonië, die zich presenteren tijdens de KunstRAI 2019. Elke galerie brengt een groots, verassend object mee, om het grote plein mee te vullen.

  Tussen kunst en design

  Er wordt veel discussie gevoerd over het verschil tussen kunst en design. Het verschil tussen kunst en design wordt door veel mensen anders gezien. Vaak vinden mensen dat bij design het voorwerp een functie heeft en dat bij kunst dit niet zo hoeft te zijn. Ook worden designers vaker beïnvloed door markttrends en hoeven kunstenaars hier minder rekening mee te houden. Toch blijft het verschil relatief klein. Wij van Holland Design & Gifts zijn er dan ook heel trots op dat we het design van een aantal Nederlandse kunstenaars mogen tonen en verkopen aan de wereld.

  Kunstenaars waarvan Holland Design & Gifts design verkoopt

  Hoewel er op deze KunstRAI 2019 werk te zien is van galerieën uit Catalonië, is er natuurlijk ook dit jaar weer een vertegenwoordiging van Nederlandse galerieën en daarbinnen ook een aantal galerieën, dat Nederlandse kunst toont.

  Op de KunstRAI 2019 presenteert de galerie Wonderwood kunstwerken van Dutch designer en kunstenaar Floris Hovers. Zijn kunstwerken staan bekend om hun leesbaarheid en herkenbaarheid. Aan het ontwerp van zijn kunst gaat een uitgebreide studie vooraf. Via schematische tekeningen wordt de functie en vorm van een product tot de essentie teruggebracht. Pas wanneer het ontwerp in een oogopslag herkenbaar is en de uitvoering niet verder te reduceren, voldoet het product aan de ‘Hovers signatuur’.

  Galerie Frank Welkenhuysen presenteert op de KunstRAI kunstwerken van kunstenaar en meestergraficus M.C. Escher. De van oorsprong Nederlandse graficus M.C. Escher is vooral bekend van zijn zogenoemde onmogelijke constructies en symmetrie tekeningen met regelmatige tessellatie; een grafische techniek waarbij het gehele oppervlak van het werk volledig gevuld is met figuren van gelijksoortig vormen, die elkaar nergens overlappen.

  Unieke cadeaus van deze kunstenaars bij Holland Design & Gifts

  De Bottle Boat ontworpen door Floris Hovers is een knutselpakket voor een speelgoed boot. Zo kun je op een simpele en creatieve manier een shampoofles tot heuse speelgoed boot omtoveren. De eigenwijze kleurencombinatie van de speelgoed boot is een typisch ontwerp van Floris Hovers.

  De Sjaal Escher Square Limit is bedrukt met een design van M.C. Escher. De sjaal is gemaakt van 100% zijde en heeft de kleuren rood, taupe en wit. Een unieke sjaal voor de liefhebber van grafische kunst en symmetrie.

  Neem ook eens een kijkje op de Holland Design & Gifts Pinterest voor meer design inspiratie.

  [product ids=’’,1733,810’’]