Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Mondriaan in een graslandschap, Expo LINEN YN STÊD

  Ben jij ook benieuwd hoe een landschapschilderij in de meest bijzondere stijl van Mondriaan eruitziet? Bezoek de expositie LINEN YN LÂN – LINEN YN STÊD van galerie Heechsicht in Friesland om dit te zien. 

  De Victory Boogie Woogie van Mondriaan is in het Friese landschap gekerfd. Dit in een een weiland van 36 bij 36 meter. Sloten onderscheiden verschillende rechte vlakken van het schilderij. Dankzij verschillende grassoorten hebben de vlakken verschillende kleuren gekregen. 

  Photo by Sveta Fedarava on Unsplash - Linen

  Photo by Sveta Fedarava on Unsplash

  De kunstenaars achter dit bijzondere kunstwerk zijn Gerrit Terpstra en Yolanda van Dongen. Ze hebben het grasland van Friesland ingezet om een “levensgroot schilderij” te realiseren dat geïnspireerd is op Modriaans stratenplan van New York. Het geeft het oude “seatenplan” van Friesland weer. De natuur wordt ingezet om het lijnenspel te creëren. Doormiddel van verschillende grassen en sloten gaat het de strijd aan met de elementen van de natuur.

  LINEN YN LÂN staat voor het platteland wat in 2017 is geopend en aansluitend hierop hebben de beeldende kunstenaars Gerrit en Yolande de stad gemaakt. Genaamd: LINEN YN STÊD, hier staan een tal van kunstenaars met ruimtelijke werk.

  Spring over sloten, loop door de strak gelijnde “straten”, ontmoet sculpturen, proef de stadslandbouw.

  Leff Amsterdam Wyzer Mood

  Leff Amsterdam Wyzer Mood

  Lijnenspel in huis geïnspireerd op Linen?

  Wil je ook een knipoog met rechte lijnen in het interieur aanbrengen, neem deze wandklok van LEFF Amsterdam. Less is more moet Reinhand Dienes hebben gedacht toen hij deze klok ontwierp. Het draait alleen nog om het meest essentiële, de wijzers.

  Split Mirror Spiegel - Lisen

  Split Mirror Spiegel

  Je interieur uit verschillende perspectieve bekijken via de Split Mirror Wandspiegel van Ontwerpduo. Naast de sierlijke wandspiegel hebben ze hem ook in een handzaam model.

  Frederik Roijé Storylines

  Frederik Roijé Storylines

  Het lijnen spel door laten spelen op jou muur… Neem dan de Storylines boekenrek van Frederik Roijé. Ontworpen als boekenrek maar in praktijk veel breder gebruikt voor boeken, souvenirs en andere siervoorwerpen en in de woonkamer, keuken of op kantoor. Met dit wandrek maak je van boeken en souvenirs echte eyecatchers. Alle producten zijn te koop bij Holland Design & Gifts.