Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Villa Mondriaan toont Piet Mondriaan’s passie voor abstractie én realisme

  Villa Mondriaan toont Piet Mondriaan's passie voor abstractie én realisme 361x310 blog op Holland Design & Gifts www.shop.holland.com

  Holland Design & Gifts, jouw webshop voor Dutch Design, brengt regelmatig museum tips speciaal voor jou! Deze keer tippen wij Figuratie in Stijl in Villa Mondriaan in Winterswijk.
  Ben jij gek op werk uit kunststroming De Stijl? Dit is je kans! Tot en met zaterdag 2 september is de tentoonstelling over het spanningsveld tussen realistische en abstracte vormen van o.a. Piet Mondriaan te bewonderen en dat mag je absoluut niet missen.

  Villa Mondriaan toont Piet Mondriaan's passie voor abstractie én realisme 725x484 blog op Holland Design & Gifts www.shop.holland.com

  Hét Piet Mondriaan museum: Villa Mondriaan

  Villa Mondriaan is al jaren hét museum voor het werk van Piet Mondriaan. Maar dit jaar pakt Villa Mondriaan helemaal uit. Villa Mondriaan is namelijk trotse partner van het jubileumjaar ‘100 jaar De Stijl’ en staat met het thema ‘Mondriaan tot Dutch Design’ volledig in het teken van De Stijl. Met de tentoonstelling Figuratie in Stijl wordt de commotie en het vurige pleidooi voor abstractie getoond die De Stijl opwekte.

  Piet Mondriaan’s abstractie vs. realisme

  De Stijl wekte commotie en een vurig pleidooi voor abstractie op. Universele harmonie was het uitgangspunt van deze Nederlandse kunststroming. Veel Nederlandse kunstenaars en tevens oprichters van De Stijl zoals Mondriaan, Van Doesburg, van der Leck en Huszár, richtten zich dan ook op primair kleurgebruik en geometrische vormen. Wat echter veel mensen niet weten, is dat deze kunstenaars vóór deze abstracte kunststroming veel realistische portretten en landschappen schilderden. Piet Mondriaan en Vilmos Huszár bleven zelfs realistische kunst maken naast hun abstracte werken. De tentoonstelling Figuratie in de Stijl belicht het spanningsveld tussen realistische en abstracte kunst. Hierbij staan de schijnwerpers op het vroege en late werk van kunstenaars van De Stijl. Het is misschien eventjes reizen naar het oosten van Nederland, maar deze tentoonstelling is een gegarandeerde must-see!

  Nog meer van De Stijl en Piet Mondriaan? Wij hebben geschreven over de Stijlkaart in Amersfoort! Lees hier meer.

  Zelfs nu, 100 jaar later, vormt De Stijl een grote inspiratie bron voor menig Nederlands designer, architect en vormgever. Ook wij van Holland Design & Gifts halen onze inspiratie uit de standpunten die o.a. Piet Mondriaan aannam. Zo ook deze items; leuk als cadeau, souvenir of presentje voor jezelf!

  Felt Wandklok van LEFF

  Niemand heeft tegenwoordig meer echt een klok nodig. Daarom focust LEFF Amsterdam zich meer op het vertellen van een verhaal in plaats van de tijd. Vilt als materiaal voor een klok, je moet het maar verzinnen. Dat deed Sebastian Herkner en hij ontwierp een fraaie, aaibare wandklok. Deze Felt wandklok van LEFF Amsterdam heeft een diameter van 35 centimeter en is gemaakt van vilt en van gerecyclede PET-flessen. De minimalistische vormen en felle accenten passen helemaal in De Stijl.

  3D geprinte hanglamp Daan van CRE8

  Wie houdt van een kleurrijk en tegelijkertijd stijlvol interieur heeft aan CRE8 hanglamp Daan een fraaie aanvulling op het lichtplan. De contrastrijke fittingen van Nederlands ontwerper Daan Brouwer zijn in laagjes opgebouwd, uitmondend in een identiek gekleurd snoer. Deze design lamp is bij shop.holland.com verkrijgbaar in 4 primaire kleuren. Een even vrolijke als minimalistische hanglamp, die het goed doet in een mix van verschillende CRE8 Daan lampen.

  De Saigon Lacquer schaal

  De Saigon Lacquer bowl heeft een houten basis en is daarna gelakt met 16 lagen lak. De heel bijzondere kleurcombinatie accentueert de vorm van deze schalen. De schaal is verkrijgbaar in de kleuren zacht groen van buiten en (Poppy Red) klaprozen rood van binnen, petrol blauw van buiten en (Dark Blue) donker blauw van binnen en geel met (Tender Yellow) zacht geel van binnen.

  Guidelines Tijdschriftenrek van Frederik Roijé

  Een even fraaie als praktische tijdschriftenhouder voor aan de wand. De opbergruimte ontstaat waar de twee metalen lijnen ‘guidelines’ van dit wandrek elkaar kruisen. Strak maar toch speels!

  [product ids=”1291,1585,86,123″]

  Vorige week hebben wij een blog geschreven over sierkussens om je huis en terras mee op te fleuren. Klik hier!

  Binnenkort komt de Dutch Design Week er weer aan (DDW), waar wij veel inspiratie vandaan halen. Lees gauw de vooruitblik op deze creatieve en bruisende week.