Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Groninger Museum, solotentoonstelling Maarten Baas

  Groninger Museum solotentoonstelling Dutch Designer Maarten Baas

  We hebben weer een leuke tip om in de agenda te noteren op het gebied van Dutch Design. Dit is de solotentoonstelling van de Nederlandse top-ontwerper Maarten Baas in het Groninger Museum genaamd “Hide & Seek”. Dit is zijn eerste grote solotentoonstelling. Deze primeur mogen we natuurlijk niet missen! Helemaal niet omdat het geheel in het teken staat van Dutch Design. Deze tentoonstelling is nog te bewonderen tot en met 24 september 2017. Een leuke activiteit voor de laatste dagen van de zomervakantie!

  Groninger museum solotentoonstelling Dutch Designer Maarten Baas

  Bron: Groninger Museum

  Groninger Museum showt humoristisch en rebels werk van Maarten Baas

  Binnen de tentoonstelling in het Groninger Museum laat Dutch Designer Maarten Baas het veelzijdige werk zien; werk van de meest bekende Nederlandse ontwerper. Er is tijdens de tentoonstelling veel nieuw werk te bewonderen maar ook de series zoals Clay & Smoke. Maarten Baas maakte een overzicht van zijn werk de afgelopen 15 jaar. Het werk van Maarten Baas is zowel te typeren als kunst als design. Het is te herkennen aan de humor die zichtbaar is. Daarnaast is zijn werk ook theatraal en rebels.

  De primeur van Dutch Designer Maarten Baas in samenwerking met Lensvelt

  De tentoonstelling in het Groninger Museum laat ook recent werk zien van Maarten zoals Tree Trunk ChairCarapace en Close Parity. Tevens is dé primeur van zijn nieuwste werk hier te bewonderen. Dit is een eerste preview van May I have your attention please?. Een samenwerking tussen Maarten Baas en Lensvelt voor de Milaan Design Week in april van dit jaar. De preview bestaat uit 8 video’s met het werk Hide & Seek.

  Afgestudeerd als Nederlands ontwerper, met verbrande meubels

  In 2002 studeerde Maarten Baas af aan de Design Academy in Eindhoven. Dit deed hij met de serie Smoke, waarbij meubilair werd verbrand en vervolgens werd behandeld met een transparante epoxy-laag. Na de laag epoxy werden het weer bruikbare meubels. Daarnaast heeft hij meubels gemaakt genaamd “Clay”; een serie handgemaakte meubels gemaakt van synthetische klei. Deze meubels zijn te bewonderen in het restaurant in het Groninger Museum. Bij beide series toont Baas grote creativiteit en toch de motivatie om artikelen voor dagelijks gebruik te maken.

  Al met al een goede reden om het Groninger Museum te bezoeken en het werk van Maarten Baas te bewonderen!

  Voor meer informatie kijk op: http://www.groningermuseum.nl/maarten-baas

  Dutch Design producten in lijn met de stijl van Maarten Baas; praktisch, grappig en creatief

  [product ids=”1585,328,554,695″]