Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Dutch Designer Maarten Baptist vertelt over zijn #DDW!

  Holland Design & Gifts -Dutch Designer Maarten Baptist

  Holland Design & Gifts, de webwinkel voor producten ontworpen door Dutch Designers, komt deze week met iets speciaals! In het kader van de Dutch Design Week in oktober 2017 hebben wij interviews gehouden met Dutch Designers. Niet alleen zijn hun bijzondere designs te koop in de webwinkel, maar ook hebben zij een eigen expo op de Dutch Design Week! Dit is voor ons een reden om meer over hen te weten. Lees snel alle top tips van Dutch Designer Maarten Baptist!

  Holland Design & Gifts - Dutch Designer; Maarten Baptist

  Dutch Designer; Maarten Baptist

  Wij zijn enthousiast dat wij Maarten Baptist gestrikt kunnen hebben voor een interview! De passie van deze bekende Dutch Designer is vanaf jonge leeftijd ontstaan. “Mijn vader had een winkel. Vroeger was ik meestal achter in de winkel te vinden, waar veel hout lag opgeslagen. Daarmee was ik al vroeg aan het timmeren en dingen aan het bouwen”. Soms was hij alleen aan het bouwen en soms samen met zijn vader. Vormgeving en creativiteit zit zeker in de familie.

  “Op het eerste gezicht lijken ze erg vertrouwd maar als je goed kijkt zijn ze toch even wat anders”

  Dit beschrijft het werk van Maarten Baptist: het is net wat anders. Klanten ontdekken zelf of zij dit fijn vinden of niet. “Een leuk voorbeeld is het wijnglas met de driepoot,” vertelt Maarten, “een wijnglas ziet er bijna altijd hetzelfde uit: het voetje heeft altijd een ronde dichte vorm. Het is dus net wat anders om er een driepoot onder te zetten.” Door risico’s van producten die ‘net wat anders zijn’ laat Baptist zich niet tegenhouden. “Met de producten waar ik meer mee verdien kan ik weer verder ontwerpen en experimenteren.” Inspiratie voor zijn designs komt vooral door te spelen met de consument. “Door mensen te observeren kom ik tot nieuwe ideeën en probeer ik er een eigen handtekening aan te geven.”

  “Als ontwerper ben je altijd bruggen aan het bouwen”

  Altijd is het even zoeken tussen ontwerpers, producenten en consumenten, wat mogelijk is binnen een productie. Wanneer een producent vertelt dat iets niet kan, is het aan de ontwerper om te overtuigen op welke manier een ontwerp wel functioneel is en wel geproduceerd kan worden. Een ontwerp is niet meteen het perfecte ontwerp. “Er is geen één product die in één keer gemaakt is. In elk product zit wel een zoektocht, een heel proces om tot een eindproduct te komen”. Met de ontwikkeling van een van zijn producten is Maarten Baptist wel 8 jaar bezig geweest.

  “Ik onderscheid mij van ‘de Dutch Designer’ door mijn producten in grote aantallen te produceren”

  Producten van Maarten Baptist worden niet gemaakt in zijn studio JOINE. Maarten kiest ervoor om zijn designs bij een producent te laten produceren. Op deze manier zijn zijn ontwerpen meer toegankelijk voor een breed publiek. Zijn Dutch Designs zijn vooral in Azië erg populair.

  “De speelsheid en vrolijkheid in mijn ontwerpen vind ik kenmerkend voor een Dutch Designer”.

  Nieuwe producten op de Dutch Design Week van Maarten Baptist

  Design van Maarten Baptist zijn op verschillende plekken te bewonderen. In zijn expo ‘table-ware’ presenteert de designer twee nieuwe bestek series. Designs van Baptist zijn tijdens de Dutch Design Week ook terug te vinden in diverse restaurants in Eindhoven. Gasten kunnen bestek van de designer kopen. Geniet dus van een heerlijke lunch en bestel na je broodje ook het bestek van Maarten Baptist!

  Genoeg jonge talenten op de Dutch Design Week; ogen open dus!

  Dat Maarten Baptist een ijzersterke docent is blijkt wel uit het feit dat vijf van zijn studenten ook op de Dutch Design Week staan. Dus ben je nieuwsgierig naar het werk van zijn studenten? Maak dan een stop bij het Temporary Art Center tijdens DDW 2017.

  Ontwerpers missen geen andere ontwerpers meer

  Alle ontwerpers die exposeren tijdens DDW hebben geen tijd om te zien wat andere Nederlandse ontwerpers hebben neergezet. Hiervoor heeft Baptist iets leuks bedacht! Eerder verhuurde hij camera’s en liet hij reporters foto’s maken van de 25 leukste designs. De foto’s van de 25 designs kwamen op een platform dat The Vintage Photo heet. “Hoe cool is het dat op deze manier designers konden terug zien wat er allemaal gebeurt tijdens de Dutch Design Week.” Ook dit jaar zorgen 20 studenten voor foto’s van de mooiste Dutch Designs.

  “Het leuke van de Dutch Design Week is dat het echt een experimenteertuin is waar je bij ontwerpers de studio in kan kijken en te ervaren wat ze aan het maken zijn en wat ze aan het bedenken zijn”

  Wij zijn in ieder geval ontzettend benieuwd naar Maartens expo! Kijk hier voor informatie over Maartens presentaties in Eindhoven.

  Bestel hier de topontwerpen van Maarten Baptist

  [product ids=”819,820,821,307″]