Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  De mooiste bibliotheken van Nederland

  Traditionele bibliotheken raken uit de mode, maar boeken staan nog altijd op nummer één van de meest gevraagde cadeaus op verlanglijstjes. Dus zo na de feestdagen zullen veel Nederlanders weer aan het lezen zijn begonnen. Ondanks de blijvende vraag naar boeken, neemt het aantal openbare bibliotheken in Nederland al sinds de jaren ’80 af. Terwijl Nederland een aantal prachtige openbare bibliotheken heeft!

  Bibliotheken Nederland

  Bibliotheek Rijksmuseum Amsterdam

  I Am Expat schreef een artikel over de mooiste bibliotheken in Nederland. Hierin schreven zij onder andere over de Handelingenkamer, de bibliotheek van De Tweede Kamer in Den Haag. Helaas gaat deze bibliotheek zelden open voor het publiek, want de ruimte met vier verdiepingen is zeker indrukwekkend.

  Een andere oude en zeer indrukwekkende bibliotheek is de onderzoeksbibliotheek van het Rijksmuseum in Amsterdam. Het is een van de grootste bibliotheken op het gebied van kunst in de wereld en geopend voor publiek!

  Twee modernere bibliotheken op deze lijst doen architectonisch niet onder aan de eerdergenoemde bibliotheken. Zoals de bibliotheek van de TU Delft, welke is ontworpen door Mecanoo architecten. Het Eemhuis in Amersfoort is ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten. Bijzonder aan deze bibliotheek zijn de leesruimtes. Deze leesruimtes bevinden zich op acht terrassen in de centrale hal.

  Heb je geen tijd om aan een van deze bibliotheken een bezoek te brengen? In onze webshop hebben we ook een aantal prachtige boeken, voor jezelf, of als cadeau! Zoals het Double Dutch, over de Nederlandse Architectuur na 1985. Het is een goede vervanging voor een fysiek bezoek aan de bieb, want Nederlands architectonische hoogtepunten komen aan bod.

  Ook hebben we het nieuwe kookboek van Jonnie en Thérèse de Boer. Hierin lees je wat er bij de familie de Boer op tafel komt, met gerechten die iedereen kan maken. Ben je meer van het creatieve dan van het koken, dan hebben we een kleurboek van Van Gogh voor je! Een ultiem boek voor ontspanning, dat je waarschijnlijk niet in de bieb zult vinden.

  [product ids=”1062,2129,2138,1989″]