Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Dag van de Architectuur

  Dag van de architectuurHT

  We hebben een heerlijk Pinkster weekend achter de rug en sommige van ons hebben zelfs het eerste wijntje of biertje op het terras gedronken. Naast de terrassen mogen ook culturele instellingen vanaf 1 juni weer een beperkt aantal bezoekers ontvangen. 19,20 en 21 is het de Dag van de Architectuur in Amsterdam en mogen we de stad weer langzaam ontdekken. Het is mogelijk om nieuwe architectuur te ontdekken, nieuwe plekken en unieke rondleidingen. Niet alles is open natuurlijk maar er staat wel een mooi programma klaar voor de architectuurliefhebber.

  Dag van de Architectuur
  Dag van de Architectuur
  Architectuur in Amsterdam

  Amsterdam staat bekend om de architectuur die te zien is die spreekt over vele eeuwen. Zo komen toeristen naar Nederland om de grachten te bewonderen en de vele musea te bekijken. Maar als Nederlander en Dutch Design enthousiasteling is het indrukwekkend wat deze stad allemaal te bieden heeft. Neem bijvoorbeeld museum het Schip die gebouwd is 1919 door architect Michel de Klerk. Het vertelt de geschiedenis van het gebouw en de Amsterdamse School. Dit bezoek zal je ogen openen waardoor je veel architectuur kan spotten in de stad. Daarnaast is het bijna ongeloofwaardig dat mensen in de smalste grachtenpanden woonde vroeger aan de grachtengordel. Deze dateren uit de Gouden Eeuw, toen de gebouwenbelasting werd berekend op basis van de gevelbreedte van een pand. Het Scheepsvaarhuis is een van de bekendste monumenten in Amsterdam waar je tegenwoordig zelfs kan overnachten. Ontworpen door architect J.M. van der Mey om de macht van zes scheepvaartmaatschappijen te tonen. Voor meer architectuur feitjes en weetjes zou ik zeker even kijken naar het programma van de Dag van de Architectuur.

  Programma Dag van de Architectuur

  Het thema van dit jaar is ‘Architectuur, een publieke zaak’. Easteren Museum en Museum het Schip werken samen om programma ‘coronaproof’ te maken waar er wordt ingezoomd op de openbare ruimtes en het ornament. Een ornament is een conceptueel onderdeel van een gebouw en vanaf 9 juni is het mogelijk om de fototentoonstelling te bekijken om alvast in de ‘spirit’ te komen. Architectuurfotograaf Marco de Groot laat met beelden zien hoe ontwerpers hedendaagse ornamenten in Amsterdam gebruiken om verhalen te vertellen, culturen te verbeelden, technische functies te vervullen en gebouwen te verduurzamen. Kom naar ARCAM Architectuurcentrum Amsterdam voor een leuke rondleiding plus borrel. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt via de nieuwsbrief  van ARCAM op hun website.