Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Buiten Schilderen zoals in Oosterbeek

    Vandaag vieren we de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. We staan stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Aangezien het lekker weer is op het moment vieren we dan ook de vrijheid van de individu. We kunnen niet op stap of naar een bevrijdingsfestival gaan maar het is wel mogelijk om je creatieve ik te laten gelden. Pak je ezel erbij en ga lekker buiten schilderen! Buiten Schilderen is op het moment ook een tentoonstelling in Museum Gouda. Een tentoonstelling die is toegewijd aan de negentiende -eeuwse schilders die deze kunst hebben groot gebracht.

    Buiten schilderen

    Buiten schilderen

    Waar het allemaal begon

    Het begon allemaal in Frankrijk door de kunstenaars die de drukte wouden ontvluchten in Parijs. Ze werden aangetrokken door de ongerepte bossen en vestigde zich in 1840 in het plattelandsdorpje Barbizon. Daar brachten zij de natuur en het landschap met een vernieuwende wijze in beeld. Het ‘echte’ plattelandsleven, dieren en de ongerepte natuur met woeste bos- en rotspartijen waren hun favorieten. Met de introductie van de verftube hadden zij alle gereedschappen om hun meesterwerken te maken. In Nederland was het Gelderse dorpje Oosterbeek waar het begon voor de Nederlandse kunstenaars. Johannes Bilders, Anton Mauve, Constant Gabriël en de gebroeders Maris waren meesters in buiten schilderen.

    Tentoonstelling Buiten Schilderen

    In Museum Gouda is op het moment de tentoonstelling Buiten schilderen te bewonderen. De tentoonstelling zal nog tot 15 november geopend zijn dus laten we hopen op wat beter weer en dat we met zijn allen de deur weer uit mogen. De tentoonstelling is ook wel een eerbetoon aan alle Franse en Nederlandse kunstenaars die voor een kantelpunt zorgden in de kunstgeschiedenis. Met snelle, losse penseelstreken schilderden zij de steeds veranderende natuur. Dit was in tegenstelling met de tot dan toe heersende Romantiek, waarbij historische gebeurtenissen en geïdealiseerde landschappen de norm waren. De tentoonstelling Buiten Schilderen toont prachtige landschappen van onder andere Rousseau, Daubigny, Corot, Maris, Mauve en Gabriël. Voor meer informatie kan je altijd terecht op de website van Museum Gouda.

    Als ode aan deze kunstenaars en aan jezelf kan jij ook de steeds veranderende natuur vastleggen. Vooral in deze tijden zijn de straten leeg en komt de natuur weer tot leven. Het ideale moment om aan de slag te gaan Dutch Designers! Voor wat inspiratie kan je altijd terecht bij de webshop Holland Design & Gifts.

    [product ids=”2180,2132,2131,1066″]