Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Food Design | The Eatelier in Eindhoven

  Food Design Studio The Eatelier

  Vandaag duiken we weer de wereld van Dutch Design maar nu in specifiek food design. Zoals jullie weten is the Dutch Design Academy in Eindhoven een plek waar Dutch Designers geboren worden. Zo heeft ook Katinka Versendaal een bachelor in Product Design behaald aan deze academie. Zij heeft zich niet verdiept in interieur, exterieur of mode maar in eten en drinken. Zo zie je maar weer dat de creativiteit die je in je hebt op verschillende manieren kwijt kan.  Juist in deze tijden is het belangrijk om gezonde voeding binnen te krijgen aangezien niet iedereen zijn sport kan uitoefenen. Daarom is deze blog uitbesteed aan nieuwe ideeën en ontwikkelingen binnen eten en drinken.

  Food Design Studio The Eatelier

  Food Design Studio The Eatelier

  Wat is Food Design?

  Voor vele mensen is food design een relatief nieuw begrip en een onbekend discipline. Letterlijk is food design het vormgeven van. Maar als een echte food liefhebber is het zelf moeilijk om dit begrip te definiëren. Overal gaat het om de beleving van eten en drinken te optimaliseren. Dat houdt in dat producten kunnen worden verbeterd naar meer gezonde en duurzame voeding. Daarnaast betekent het ook de sfeer en materialen in de omgeving waar je eet en hoe je eet. Qua materialen kan je denken aan nieuw bestek, servies of meubilair in een restaurant.

  Grote bedrijven willen met hun innovatieve producten de markt vergroten maar echte Food Designers willen experimenteren en de wereld beter maken. Op een andere manier naar voeding kijken en van voedsel echte kunst te maken. Marije Vogelzang is een Food Designer die ook aan de Design Academy in Eindhoven gestudeerd en daarna het eerste Food Design platform heeft gestart genaamd Dutch Institute of Food & Design. Wil je meer over Marije Vogelzang weten? Hou onze blogs in de gaten want we zullen dieper in haar werk maar ook in de wereld van Food Design duiken.

  The Eatelier

  Wat snacken we in 2030? Hoe kunnen we in 2050 9 miljard mensen voeden? Wat als we voedsel bewaren in plaats van het te verspillen? Wat zijn nieuwe, duurzame bronnen van groene proteïne? Dit zijn vragen die The Eatelier stelt aan zichzelf en aan de wereld. The Eatelier is een food design studio, met als doel een duurzame, gezonde en lekkere toekomst van food te ontwikkelen. Zij bereiken dit door een brug te slaan tussen wetenschappelijk onderzoek, sociaal-culturele trends, technologische innovatie en de gastronomische wereld. Opgericht door Katinka Versendaal, gevestigd in Eindhoven en werkt wereldwijd om zo de voedselindustrie zoveel mogelijk te beïnvloeden. Daarnaast produceert The Eatelier publicaties en lezingen om deze kennis te verspreiden.

  Wil jij ook jouw beleving van eten en drinken een vernieuwende toon geven. Kijk dan eens naar deze producten van Holland Design & Gifts in onze webshop!

  [product ids=”432,1967,563,1698″]