Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Kaasmeester in eigen land

  Gouda Cheese Experience

  Als je aan Gouda denkt, denk je ongetwijfeld aan ‘Kaas’! Echte Hollandse Gouda kaas is sinds 2010 zelfs een beschermd product en wordt in aantallen van 650 miljoen kilo per jaar geproduceerd. Dit is een exportproduct van formaat en wordt gegeten op Franse stokbroden, in blokjesvorm bij de Spaanse tapas, geraspt op de Mexicaanse nacho’s en verwarmd op de Amerikaanse grilled cheese sandwich. Een product dus om ongelooflijk trots op te zijn, maar ook een product om over te leren… En dat kan sinds kort in de gloednieuwe Gouda Cheese Experience. 

  Wat is Gouda kaas?

  Gouda kaas is één van de bekendste enmeest gegeten kaassoorten ter wereld. Gouda Kaas dankt zijn naam aan het feit dat deze Hollandse kaas al eeuwenlang in de stad Gouda wordt verhandeld. De beroemde Gouda Kaas wordt nog altijd op ambachtelijke wijze in de polders rondom de stad gemaakt. Daar staan de koeien in de wei, die dagelijks melk geven, waarvan deze beroemde kaas wordt gemaakt. Vanuit de polder brengen de boeren de kazen naar het centrum aan de voet van het authentieke stadhuis, waar ze op de kaasmarkt verhandeld worden.

  Het Gouda Cheese Experience

  Ontmoet de Gastheer van het Gouda Cheese Experience, Ralfie. Hij is blond, heeft knalblauwe ogen en wil, net als jij en de kinderen, Kaasmeester worden. Hij laat je de geschiedenis, de koe, het productieproces en de handel in kaas zien. Onderweg kun jij mee ruiken, lezen en kijken in de wereld van kaas. Voor kinderen dus een ontzettend inspirerende en leuke manier om meer te weten te komen over kaas. Weet jij bijvoorbeeld op wat voor planken de Gouda kaas rijpt? Of hoeveel Gouda kazen er dit jaar al naar het buitenland geëxporteerd zijn? De Gouda Cheese Experience is leuk en leerzaam voor jong en oud en goed opletten is aan te raden; want dan mag jij je aan het eind van de Experience misschien ook Kaasmeester noemen.

  Heb jij na het lezen van deze blog steeds meer trek gekregen in kaas? Kijk dan eens in onze webshop, waar je kunt genieten van gebakken camembert met de Boska Cheese Baker. Vergeet dan ook zeker niet om de crème de la crème onder de kaasmessen in huis te halen!