Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    DDW 2020

    De inschrijvingen voor de Dutch Design Week 2020 zijn gesloten en over een maand zal de week van start gaan. Van 17 oktober tot en met 25 oktober zal de Dutch Design Week 2020 of te wel DDW 2020 plaatsvinden in Eindhoven. Het grootste design evenement in Noord-Europa met meer dan 350.000 bezoekers. Zoals jullie al misschien weten zal de DDW 2020 er anders uit zien dan normaal in verband met het coronavirus.

    DDW 2020
    DDW 2020
    DDW 2020 online en live

    Het thema van dit jaar, ‘The new intimacy’, illustreert deze afwijkende editie van DDW 2020. Met dit thema willen ze een zoektocht naar nieuwe intimiteit vormen, in een periode waarin we ons – mede door het coronavirus – in versneld tempo anders ten opzichte van elkaar en de wereld om ons heen zijn gaan verhouden.

    Door het coronavirus wordt DDW 2020 geen grootschalig openbaar evenement en zullen de meeste activiteiten online plaatsvinden. Wel mogen ontwerpers hun studio’s openstellen voor een beperkt aantal bezoekers. Hierin zal de focus volgens DDW 2020 vooral liggen op ‘relevante ontmoetingen tussen de deelnemende ontwerpers en professionele bezoekers’.

    Alle ontwerpers van DDW 2020 worden onderdeel van het online programma, hierin krijgt iedere ontwerpers een eigen digitale ruimte waarin zij een virtuele 3D expositie kunnen inrichten. In dit online programma zijn er vele mogelijkheden van onder meer virtuele exposities, livestreams, videocontent, DDW 2020 talks en zelfs virtuele feestjes zitten bij het online programma inbegrepen.

    Nieuws DDW 2020

    Om op de hoogte te blijven van alle huidige updates en het nieuws over DDW 2020 kan je terecht op de website van Dutch Design Week. Echter zullen wij niet Holland Design & Gifts zijn als wij de laatste nieuwtjes alvast met jullie delen.

    Aangezien jonge ontwerpers die net zijn afgestudeerd een moeilijke periode doorgaan in de huidige arbeidsmarkt zal de BNO hun ondersteunen. De beste afstudeerprojecten zullen worden opgenomen in het jaarboek in het Dd magazine van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers.

    Een ander interessant nieuws punt op de DDW 2020 is het ‘What If Lab’. Dit initiatief is bedoeld om winkels en ruimtes in te richten die voor iedereen toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Uit 17 aanmeldingen zijn er vijf bureaus geselecteerd die genoeg expertise en aanpak hebben om dit probleem uit te werken en antwoord op te geven. Samen met ervaringsdeskundigen onderzoeken de bureaus wat wel niet mogelijk is voor mensen met een beperking. Wanneer dit in kaart is gebracht, ontwikkelen de vijf ontwerpstudio’s de bijbehorende ontwerpvragen én antwoorden. Twee van de vijf bureaus worden vervolgens geselecteerd voor de doorontwikkeling van hun concept.