Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Designer van de maand | Sabine van der Ham

  Dutch design - Sabine van der ham

  Sabine van der Ham vertelt ons: “Het belang van goede verlichting wordt vaak onderschat. Je kunt alles weghalen uit een interieur, een stoel, een bank, maar als er geen goed licht is, dan mis je dat echt. En is het er wel, dan valt het niet op’’. Zij heeft een missie en een passie: het belang van verlichting duidelijk maken door te werken met unieke lampen van bijzondere en duurzame materialen. Maak kennis met een van onze ontwerpers op gebied van typisch Amsterdams design!

  The roots

  Sabine van der Ham legde de basis voor haar eigen ontwerpstudio al tijdens de opleiding van aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC). Ze koos voor een vervolgopleiding aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten heeft waarna ze bij Gispen als 3D interieurontwerper heeft gewerkt. Sinds mei 2019 richt ze al haar aandacht op haar eigen studio SVDH Design.

  Gek genoeg komt verlichting altijd een beetje aan het einde van het hele interieurproces: ‘o ja, we moeten ook nog wat met licht, laten we wat spotjes ophangen’. Zo hangt er bij veel mensen na zes jaar nog steeds het welbekende peertje ergens in de gang.” En dat terwijl het maken van een plan voor verlichting juist aan het begin van het proces zou moeten komen, tegelijk met het interieur dat je aan het ontwerpen bent. 

  Genoeg reden dus om haar tijd in te zetten in het ontwerp van verlichting. 

  Trigami & zandi

  “Vroeger als meisje hield ik al van wiskunde en vormen, hier haal ik dan ook voor mijn ontwerpen de inspiratie vandaan. De driehoek is de meest stabiele vorm voor architectuur en dit bracht mij tot dit ontwerp.”

  Door deze bijzonder sterke wiskundige vorm te vouwen door middel van origami techniek ontstaat er een vernieuwend verlichtingsobject. “Ik ben begonnen met het ontwerpen op de computer. Vervolgens heb ik een papier gepakt en ben ik hiermee de origami techniek gaan uitoefenen. Na vele verschillend vormen geprobeerd te hebben is daar het design van de Trigami collectie uitgekomen.”

  Het materiaal van de Trigami collectie is keramiek, een duurzame natuurlijke oplossing en kan volledig worden hergebruikt.

  De Zandi-lampen zijn gemaakt van 3D-geprint zand. “De inspiratie daarvoor komt van de vormen die de zee achterlaat in het zand, zo herkenbaar tijdens strandwandelingen. Dan is zand heel toepasselijk als materiaal.”