Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  De betekenisvolle verhalen achter kinder speelgoed

  Dutch Design - speelgoed

  Over 3 dagen is het weer zover, de eerste aflevering van hét sinterklaas journaal en daarmee de aantocht naar 5 december! Het wordt weer tijd voor speelgoed cadeaus in allerlei soorten en maten. Bij Holland Design en Gifts weten wij hier alles van en vinden wij het al helemaal tof om jullie de verhalen achter onze speelgoed producten te vertellen. Niets wordt namelijk gemaakt zonder reden of doel, zelfs kinder speelgoed niet. 

  Mr Maria Nijntje lamp
  De liefde voor kunst met de paplepel ingegoten

  ‘Het Melkmeisje’ is misschien wel het bekendste werk van de kunstschilder Vermeer die, naast Frans Hals en Rembrandt van Rijn, tot de Grote Drie van de Gouden Eeuw wordt gerekend.  Zijn werk is minder uitbundig dan dat van zijn tijdgenoten en toont vaker de eenvoud van het leven. Kun jij ook geen genoeg krijgen van ‘Het Melkmeisje’ van Johannes Vermeer (1632 – 1675) of wil je die liefhebberij graag doorgeven aan de volgende generatie? Dan heb je met deze Playmobil-set goud speelgoed in handen. De aantrekkingskracht van Vermeers meesterwerk is perfect gevangen in deze speelgoed set. Op deze manier kunnen ook de jongsten onder ons betoverd raken van Vermeers penseelstreken. Ontwerper Frederik Roijé van deze Playmobil versie heeft bijzonder veel tijd besteed aan het recreëren van het schilderij. Let vooral op de details in de kleding van het meisje. En ook de accesoires op tafel zijn tot in de perfectie nagemaakt, zonder dat het speelse kenmerk van Playmobil verloren gaat. Een meesterwerk op zich.

  De bal die in elke broekzak past

  Met de Foooty schijfjes maak je in een handomdraai allerlei leuke vormen. Bijvoorbeeld een Foooty voetbal of rugbybal, waar je op school, in de tuin of in het park lekker mee kunt spelen. Het is heel gemakkelijk om een bal te maken. Een kleine handbal of een iets grotere voetbal, maar ook een rugbybal maak je in een handomdraai. Kijk maar eens naar op ons YouTube kanaal, dan zie je dat Foooty voetballen, handballen en rugbyballen gemakkelijk te maken zijn. De Foooty is eindeloos te combineren. Het werkt eigenlijk net als Lego steentjes. Je kunt de Foooty schijfjes onbeperkt aan elkaar verbinden en zo allerlei vormen en figuren maken. Zo kun je er bijvoorbeeld ook een leuk lampje of lampenkapje van maken. Het enige dat je extra nodig hebt is een lichtbolletje aan een snoer. De wat meer ervaren knutselaar kan met Fooooty zijn of haar lol op en de meest fantasierijke creaties in elkaar knutselen. Het speelgoed de Foooty is er in de kleuren Rood, wit en blauw.

  De shampoo boot

  De Goods Bottle Boat zet de tijd stil. Deze flessenboot van Goods herinnert je aan waterpret op vakantie; hoe je met simpele middelen kosteloos en urenlang kon spelen. Floris Hovers heeft met de Bottle Boat speelgoed boot zijn jeugdsentiment en de ervaringen met zijn dochters gecombineerd. De Goods Bottle Boat flessenboot is letterlijk een knutselpakket en niet te koop in de gewone speelgoedwinkel. Het pakket bestaat uit een zeil (in rood, wit, blauw of oranje), een houten mast met voet, een houten kiel en een postelastiek. Voor de shampoofles moet je zelf zorgen, al komt dat vast wel goed!

  Met Nijntje in slaap vallen

  Het is al jaren geleden dat nijntje, het iconische konijn van Dick Bruna tot leven kwam. Dick Bruna (23 August 1927 – 16 February 2017) was een Nederlandse schrijver, kunstenaar, illustrator en grafisch ontwerper. Hij is het brein achter het wereldwijd bekende konijn nijntje, die buiten Nederland miffy heet. De Amsterdamse ontwerpstudio Mr Maria (sinds 2006), is vooral bekend van de Nijntje lamp, het bekendste item uit de collectie met ook andere karakters als Snuffy, Nanuk en Anana. Oprichters Jannes Hak en Lennart Bosker willen met hun designs en producten mensen opvrolijken door iets liefs met sentimentele waarde te creëren. Veel lampen hebben de vorm van bekende figuurtjes, zoals Nijntje. Bij Mr Maria zeggen ze: “We don’t make products. We light up stars.” Geef elk karakter een mooi plekje in huis, met een beetje liefde voelen zij zich overal thuis.