Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Dutch Design bij Nederlands keramiek tentoonstelling in Tegelen

  Blog shop.holland.com Nederlands aardewerk tentoonstelling

  Tot 13 januari 2019 is de tentoonstelling ‘Jus de céramique’ te zien in het Tiendschuur keramiekcentrum in Tegelen. De tentoonstelling gaat over geglazuurd Nederlands aardewerk en de kunst daarvan. Een leuk uitstapje naar het Limburgse Tegelen dit weekend!

  Bezoek keramiek tentoonstelling in Tegelen en zie Nederlands aardewerk van hoog niveau
  Keramiekcentrum Tiendschuur in Tegelen (Limburg)

  Buiten de functionele eigenschap van glazuur, is het als decoratiemiddel een ware kunst. Het is kant en klaar te koop in de winkel, maar de meeste keramiek kunstenaars ontwikkelen het zelf. Dit kost veel onderzoek, scheikundig werk, testen en vooral geduld. Echte meesters in het vak maken prachtige gelaagdheden, kleurschakeringen en verschillende gradaties in glans en transparantie.

  Nederlands aardewerk in productie

  In onze webshop verkopen we ook een aantal prachtig geglazuurde producten. Zoals de Vlamp, een waxinelichthouder voorzien van sterk reflecterend goud glazuur. Door dit glazuur werkt de houder als spectaculaire spotlight. Het licht van het kaarsje wordt door weerspiegeling versterkt. Op deze manier werpt de ‘vlamp’ een verrassende straal decoratief licht op een muur, met warm, licht flikkerend kaarslicht. De houder is een ontwerp van Jacob de Baan. De Baan is een product designer met meer dan 25 jaar ervaring. Hij studeerde interieur design aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en industrieel ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft.

  Grote namen in Dutch Design aardewerk

  Ontwerper Roderick Vos ontwerpt ook bijzondere keramiek. Bijvoorbeeld aardewerk zoals de Nefertiti vaas, een vaas bestaande uit drie compartimenten. Een erg mooie, maar ook erg moeilijke vaas om te maken. Een echte ode aan het Nederlandse vakmanschap. De vaas Nefertiti is geïnspireerd op de kroon, die koningin Nefertiti van Eqypte draagt op de beroemde buste. De ‘ugly’ versie van deze grote vaas heeft haar bijzondere kleuren gekregen door twee verschillende glazuren te mixen. De uitkomst van het glazuur is niet te sturen, dus elke vaas is uniek.

  Roderick Vos studeerde Industrieel Design aan de Design Academie in Eindhoven. Na zijn studie start hij samen met zijn partner Studio Roderick Vos in ‘s-Hertogenbosch. De Nefertiti vaas is ontworpen onder het bekendste Nederlands aardewerk atelier Cor Unum.

  Olav Slingerland specialiseert in doordacht aardewerk

  Een andere actieve Dutch Designer is Olav Slingerland. Een grote naam op het gebied van keramiek. Met zijn ontwerpen visualiseert hij gevoel zoals de serie ‘Still’ vazen en soms brengt hij een boodschap. De serie ‘huiswerk’ met de bonbonschaal ‘behuizing’ en de schalen ‘samenwoning’ en ‘bebouwde kom’ zijn echte eyecatchers in het interieur, een bijzonder cadeau met betekenis en worden naar onze mening op den duur echte verzamelstukken, die we ooit nog wel eens terug gaan zien bij het populaire tv programma ‘tussen kunst & kitsch‘ van Avro/Tros.
  [product ids=”589,1764,1135,832″]