Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Thanksgiving voor expats én Nederlanders

  Traditionele Thanksgiving

  Op de laatste donderdag van november is het Thanksgiving Day in Amerika, laat dat nou net morgen zijn! Miljoenen Amerikaanse families komen bij elkaar om dit te vieren.

  Traditionele Thanksgiving

  Traditionele Thanksgiving

  De eerste Thanksgiving Day werd gevierd in 1621, nadat de eerste kolonisten in 1620 naar de Nieuwe Wereld waren vertrokken. Zij werden door de Wampanoah-indianen geholpen om de eerste winter te overleven. Daarom vierden zij gemeenschappelijk een oogstfeest.

  In 1789 introduceert president George Washington de eerste nationale Thanksgiving Day. Pas in de negentiende eeuw wordt het feest voor het eerst jaarlijks op nationaal niveau gevierd. Intussen zijn er een aantal tradities onlosmakelijk verbonden met deze dankzeggingsdag. Samen komen met familie om te eten en te drinken is hiervan de belangrijkste, waarbij de kalkoen niet kan ontbreken. Net als jus, puree, maïsbrood en taarten met pompoen, pecannoten, appel of zoete aardappel. Ook is het in sommige families traditie om bij te dragen aan goede doelen evenementen tijdens Thanksgiving, om minderheden of kansarmen te helpen.

  Een traditie die intussen de hele wereld over gaat is Black Friday, die de Thanksgiving Day opvolgt. Deze dag staat in het teken van de eerste kerstinkopen en grote kortingen, waar Amerikanen massaal op af komen.

  Wij hopen dat alle expats in Nederland hun tradities voort kunnen zetten en daar helpen wij natuurlijk graag bij! Mooi servies en decoratie voor op tafel en in huis zorgen voor een warm ontvangst van je gasten.

  Nieuw op onze website hebben we Delfst Blauwe schalen. Ontworpen door Geke Lensink in de Blauw Festival collectie van Heinen. Deze schalen komen in verschillende maten en vormen. Zoals de multifunctionele saladeschaal of een schaal met rechtopstaande rand en blauwgevlamde decoratie op de bodem.

  Ben je van plan echt een feestje te maken van Thanksgiving, dan hebben we nu ook The.Bowl wijnkoelen. Dit is een ontwerp van Nikki Amsterdam en heeft een LED-lamp en Bluetooth speaker.

  [product ids=”1959,1960,1969″]