Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  De wereld van Dutch Design

  Nederlands ontwerp van Marcel Wanders

  Als trouwe shoppers bij Holland Design & Gifts hebben jullie een hart voor een Nederlands ontwerp en voor de term Dutch Design. Maar de vraag die ik jullie stel: ‘Wat is nou eigenlijk precies Dutch Design?’. De aankomende weken zal ik jullie verrassen met inzichten van onze eigen Dutch Design ontwerpers en over Dutch Design in het algemeen. Blijf dus alert voor onze nieuwe blogs want straks mis je er een! Elke dinsdag en vrijdag zal ik een nieuwe blog op de website posten. Wil je meer informatie over onze ontwerpers en producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief in de footer van onze website en volg ons via Instagram of Pinterest dan blijf je zonder moeite sowieso up to date!

  Nederlands ontwerp van Marcel Wanders

  Nederlands ontwerp van Marcel Wanders

  Oorsprong

  Waar komt eigenlijk de term Dutch Design vandaan? Deze term werd voor het eerst gebruikt in Milaan, 1933 door het Nederlandse platform Droog. Journalisten spraken over ‘a new wave of Dutch Design’ op de internationale meubelbeurs en zo werd een nieuwe stroom geboren. De inspiratiebron achter deze beweging is de kunstbeweging: De Stijl. Deze beweging komt jullie natuurlijk bekend voor. In de Rietveld Wandelroute worden de werken van Gerrit Rietveld maar ook Piet Mondriaan hier uitgelicht. Zij waren beide betrokken bij het maandblad ‘De Stijl’. Je kan dan ook zeggen dat een echt Nederlands ontwerp hieruit is voortgekomen. Het begon in 1933 met meubels maar is uitgegroeid tot mode en architectuur. Zo is Rem Koolhaas een bekende architect die Kunsthal Rotterdam heeft ontworpen. Een kunsthal, waar vele tentoonstellingen van formaat gezien kunnen worden. Zo zijn veel evenementen, tentoonstellingen en shows in ons land verbonden met Dutch Design en hun ontwerpers. Net zoals Holland Design & Gifts.

  Nederlands Ontwerp

  Nu jullie de oorsprong weten zal ik niet langer wachten om je van die nieuwsgierige gedachtes te verlossen. De kenmerken van een Nederlands ontwerp zijn: minimalistisch, experimenteel, innovatief, onconventioneel en met gevoel voor humor. Voorbeelden van bekende ontwerpers die deze kenmerken bijzonder goed onder de knie hebben zijn Marcel Wanders, Piet Hein Eek en Maarten Baas. Tegenwoordig kijken ontwerpers ook meer wat er om hun speelt in de wereld. Zo zijn trends als duurzaamheid en recyclen populair. De stijlen van Piet Hein Eek en Marcel Wanders zijn hier al te zien maar je kan natuurlijk ook een kijkje nemen in onze webshop.

  Bij Holland Design & Gifts staan wij achter onze ontwerpers en hun designs. We zijn ook benieuwd wat jij als trouwe lezer in huis hebt. Is een van deze kenmerken jouw eigen en wil jij je werk met ons delen? Stuur dan een mail naar socialmedia@hollanddesignandgifts.nl van jouw briljante werk met een leuke tekst erbij. Wie weet dat de volgende blog wel aan jou toegewijd is.

  [product ids=”1470,1683,1574,563″]