Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  De beste fietsroutes in Nederland

  Fietsroutes in Nederland

  In de meeste landen worden de maatregelen weer strenger door een tweede golf van het coronavirus. In Nederland is dit nog niet het geval en zien we steeds meer toeristen in de steden. Vele toeristen staan versteld hoeveel Nederlanders er fietsen en hoe onze infrastructuur is gebouwd zodat je bijna overal komt met de fiets. Voor toeristen uit het buitenland maar ook voor alle toeristen in eigen land zullen we het hebben over de beste fietsroutes in Nederland.  

  Fietsroutes in Nederland

  Fietsen in cijfers

  Nederland staat bekend als fietsland en dat is ook niet zonder reden. Uit interesse heb ik de volgende feitjes voor u. Nederlanders fietsen ongeveer 15 miljard kilometer per jaar en dat is maar liefst 880 kilometer per persoon! Met maar liefst 37.000 kilometer fietspad is de fiets een veel gebruikt middel om jezelf van A naar B te verplaatsen. Maar fietst elke Nederlander nou echt? Volgens de laatste schatting zijn er 22,8 miljoen fietsen dus heeft elke Nederlander er in ieder geval een. Van deze 22,8 miljoen zijn er 1,8 miljoen elektrisch ondersteund. Dus als je voorbij wordt gefietst als je een heuvel opgaat en wind tegen met bloed, zweet en tranen kijk dan ook zeker niet gek op. Of hij of zij heeft een hele goede conditie maar waarschijnlijk is het gewoon een elektrische fiets!

  De populairste fietsroutes in Nederland

  Het is dan eindelijk zo ver, de zon schijnt en we stappen de fiets op om te genieten van het prachtige landschap wat Nederland biedt. Voor elke Nederlander of toerist zijn er geschikte fietsroutes. De knooppuntroutes voor een dagtocht of de LF-routes voor trektochten en fietsvakanties. Zo kan je langs de Achterhoekse wijngaarden fietsen in Gelderland of dwars door het hart van de IJsselvallei van de Veluwe. Een voorbeeld van een LF is een stedentocht van Amsterdam tot Rotterdam die zelfs doorloopt tot België. Als je echt een buitenmens bent zijn de natuurkamproutes echt iets voor jou. Vooral in de Noordelijke provincies van Nederland is het landschap prachtig om in te fietsen en zijn er vele mogelijkheden. Voor alle fietsroutes in Nederland en alle provincies kan je terecht op de website van Nederland Fietsland.

  Als je jouw fiets wil pimpen of een fan en een Dutch Design liefhebber bent kijk dan eens op de website van Holland Design & Gifts. Daarnaast zijn er verschillende duurzame artikelen die zelfs zijn gemaakt van onderdelen van een fiets!