Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Tips voor een vakantie in eigen land

    Vakantie in eigen land

    Vorige week hadden we het al over een vakantie naar het mooie Zeeland en het Zeeuwse mosselseizoen. Aangezien wij als Holland Design & Gifts beschikken tot de informatie over alle mooie plekjes in Nederland willen wij die graag met jullie delen. Nederland heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen een dagje aan het strand in Scheveningen of Katwijk aan Zee. Een vakantie in eigen land is namelijk helemaal niet verkeerd in Nederland! Want als je er bij stil staat, op welke plekken ben je nou allemaal geweest in Nederland?

    Vakantie in eigen land
    Vakantie in eigen land

    Vakantie in eigen land

    Vast komen te zitten in het buitenland of twee weken in quarantaine moeten als je weer terug komt in Nederland is voor vele een nachtmerrie.

    Met het lekkere weer van tegenwoordig is een zonvakantie ook gewoon mogelijk in Nederland. Zo heeft Nederland een totale lengte van 353 kilometer Noordzeekust. Van Zeeland tot Den Helder worden vele accommodaties aangeboden voor gezinnen, stelletjes of vriendengroepen. Een huis of appartement huren op Airbnb is ook erg populair en in de meeste gevallen ook goedkoper. Noordwijk, Katwijk aan Zee en Scheveningen zijn de bekendste badplaatsen in Zuid-Holland. Naast een romantische strandwandeling op het strand is het dan ook mogelijk om te gaan shoppen in Den Haag, Rotterdam of Leiden. Liever in Zeeland jezelf terug trekken in de kleine dorpjes en steden, ga dan vooral een dagje naar het Deltapark om alles over onze dijken te leren.

    Wil je liever genieten van de natuur en hou je van wandelen dan is een vakantie in de Veluwe geschikt voor jou. In de provincie Gelderland bevindt zich de Veluwe met prachtige bossen, heide en zandvlaktes. Het gebied bestaat o.a. uit Nationaal Park Veluwezoom, stuifzandgebied Leuvenhorst, Kroondomein Het Loo, het Leuvenumse Bos en Nationaal Park de Hoge Veluwe. Naast het prachtige natuurgebied kan je hier ook verschillende dieren spotten zoals herten, wilde zwijnen en bizons. Pretpark Walibi World, de Apenheul of dierentuin Burger’s Zoo zijn ook in de buurt voor een leuk uitstapje.

    Natuurliefhebbers zullen de provincie Drenthe zeker bevallen. Duik de historie in en bezoek de hunebedden en ga naar Kamp Westerbork. Zo heeft elke provincie in Nederland wat te bieden. Wil je liever een weekendje weg lees dan vooral door over de leukste steden in Nederland.

    Stedentrip

    Reis naar het zuidelijkste deel van Nederland en bezoek het bourgondische Maastricht. Zo is de stad boordevol met terrassen op het Vrijthof, de Markt en het Onze Lieve Vrouweplein. Daarnaast ligt Maastricht midden in het mooie heuvellandschap van Limburg die je kan bereiken met de fiets of een scooter.

    Wil je minder ver reizen dan is het centraal gelegen Utrecht ideaal om te bezoeken. Aan de stad is veel verbouwd met het nieuwe Hoog Catharijne en het centrale station. Nieuwe winkels en restaurant verrijken de levendige stad met de Domtoren en de terrassen aan de oude grachten of de Neude.

    Waar altijd wel iets gebeurd is natuurlijk onze hoofdstad Amsterdam. De stad is nu wel minder druk aangezien er minder toeristen zijn op het moment maar dat maakt het voor de Nederlander juist beter. Lekker shoppen in het centrum of cultuur snuiven in het Rijksmuseum. Als je niet kan kiezen is een stedentrip in Nederland de ultieme uitkomst!