Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  3D printen en lasersnijden: techniek in Dutch Design!

  Techniek: 3D printen Dutch design. Fotografie: Elmer Franken ©

  We leven in een wereld die enorm aan het veranderen is. Door technologische ontwikkelingen zijn steeds meer dingen mogelijk. Sterker nog: bijna niets is meer onmogelijk! Ook in Dutch Design wordt er geëxperimenteerd met nieuwe techniek. Nederland loopt voorop als het gaat over 3D printen design en lasersnijden. Om hier over iets meer te weten te komen, lees je snel verder in deze blog van Holland Design & Gifts.

  Techniek: 3D printen Dutch design. Fotografie: Elmer Franken ©

  Techniek: 3D printen Dutch design. Fotografie: Elmer Franken ©

  Een digitaal bestand omtoveren naar een tastbaar object of materialen door middel van een laser op maat maken, is en blijft een kunst. Ondanks dat het in Nederland steeds vaker voor komt, zijn deze vormen van techniek ontzettend indrukwekkend.
  Deze indrukwekkende technieken ontdek je live in het ICER: een publieksattractie voor techniek en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie. ICER laat iedere bezoeker zien en ervaren hoe waardevol en hoe mooi de technische ambacht vandaag de dag is. Naast het ontdekken van 3D printen en lasertechnologie, beleef je hier de geschiedenis van de ijzerindustrie in de achterhoek, bezoek je het kunstenaarscollectief ”Breekijzer’ en bewonder je diverse industriële ontwerpen.
  Maakt dit jou helemaal enthousiast? Kijk dan hier voor meer informatie!

  3D printen als nieuwe techniek voor Dutch Design

  Ook Holland Design & Gifts is gek op 3D printing! En daarom koop je bij ons deze grappige ketting Happy Bird van Soonsalon. Gemaakt van nikkelvrij zwart metaal en de hanger is 3D geprint met 100% polyamide. En wat dacht je van deze ribbelvazen van CRE8? Deze hebben allen een unieke vorm, die alleen met een 3D-printer gemaakt kan worden! Laagje voor laagje is dit prachtige design stuk opgebouwd. En deze laagjes samen vormen een unieke en speelse vaas! CRE8 loopt duidelijk voorop in technische ambacht. Lees meer over het verhaal achter CRE8 hier.

  Design perfect uitgesneden…

  Naast 3D print designs, vind je op onze webshop ook Dutch design dat met laser gesneden is. Dat is bijvoorbeeld te zien aan deze hanglamp Bo van CRE8, perfect lasergesneden uit wit kunststof. Een prachtige toevoeging voor een warm en stijlvol interieur! En zelfs voor de kleintjes, heeft CRE8 deze unieke grachtenpuzzel ontworpen. Met de karakteristieke Amsterdamse grachtenpanden zullen de kleintjes – maar ook de ouderen – zich nooit vervelen! En ook deze puzzel is met laser gesneden, cool toch?
  [product ids=”1503,1595,1757,1811″]

  3D printing en lasertechnieken geven Dutch design een unieke touch. Nog meer van dit soort bijzondere designs vind je hier. Maar natuurlijk is er op onze webshop nog veel meer te vinden, neem daarom een kijkje hier!