Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  De droog tentoonstelling van Diana Scherer

  Holland Design & Gifts raadt een erg bijzondere tentoonstelling aan in Gallery @ droog. In de solo droog tentoonstelling Hyper Rhizome deelt Diana Scherer een selectie van groeiende objecten, wetenschappelijk onderzoek en plantenwortelen met ons. Voor deze installatie liet ze verschillende wandkleden groeien vanuit wortels. De tentoonstelling is van zondag 18 januari tot 24 februari 2020 te zien in Amsterdam. Voor meer informatie over deze unieke tentoonstelling lees dan snel verder!

  De droog tentoonstelling van Diana Scherer

  De droog tentoonstelling van Diana Scherer

  Droog tentoonstelling

  In deze tentoonstelling laat Diana Scherer een bijzondere manier van kunst zien van hoe wortelstructuren door textiel groeien. Charles Darwin was degene die het eerste op een andere manier het gedrag van wortels bekeek. In zijn boek The Power of Movements of Plants beschrijft hij hoe wortels niet passief naar beneden groeien, maar bewegen en observeren. Darwin ontdekte dat planten veel rekening houden met verschillende elementen om te groeien. Hij toonde aan dat planten eigenlijk veel intelligenter waren dan mensen dachten.

  Scherers fascinatie gaat de laatste jaren vooral uit naar de ondergrondse delen van de plant. Ze gaat met de wortels van de planten om alsof het garen zijn. Zo lijkt de verfijnde, witte wortelstructuur van gras je denken aan zijde en de krachtige, gele strengen van het madeliefje je denken aan wol. Ze heeft de relatie tussen de mens en zijn verlangen om de natuur te beheersen onderzocht. Het levende materiaal vormt hierin de basis van haar onderzoek.

  De galerij is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 19.00 uur en we raden je aan om na een bezoek aan de tentoonstelling een shot van tarwegras te nemen, je voelt je helemaal gereinigd!

  Over droog gesproken, Holland Design & Gifts heeft ook nog erg mooie artikelen van Droog Design, van glazen tot lampen en ophangsystemen, die hoef je verder ook niet te onderzoeken op de manier van groeien.

   

  [product ids=”1569,1548,1456,1212″]