Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Het Zeeuwse mosselseizoen

  Mosselen uit Zeeland

  De zomerperiode is officieel van start gegaan op 21 juni. Nu het schooljaar langzaam ten einde loopt wordt het tijd om een mooie vakantie te plannen. Aangezien een vakantie in eigen land toch een van de meest gewilde opties is op het moment zullen we het hebben over het prachtige Zeeland. We heten ook niet voor niets Holland Design & Gifts als we niets over ons mooie land weten. Een accommodatie huren aan het strand met dit lekkere weer klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Daarnaast is het Zeeuwse mosselseizoen begonnen en is dit de ideale plek om verse mosselen te eten. Wat veel mensen echter niet weten is dat Mosselen uit Zeeland en het Zeeuwse vissersplaatsje Yerseke het mosselhart vormt in Nederland.

  Mosselen uit Zeeland eet je met het beste Zeeuwste Mosselbestek
  Mosselen uit Zeeland

  Wist je dat als je mossel komt van de Jumbo dat je waarschijnlijk mosselen uit Zeeland aan het eten bent? De mossel is ook het belangrijkste product uit de Nederlandse schelpdierenkweek. Zo worden er maar liefst 90 miljoen kilo mosselen per jaar verwerkt waarvan 90 procent voor export wordt gebruikt. Zo is het Zeeuwse Yerseke het centrum van de mossel in Noordwest-Europa. Daarnaast is in Yerseke de Mosselveiling gevestigd waar mosselkwekers hun mosselen aanbieden. Zo wordt er vooral naar België en Frankrijk geëxporteerd. Deze maand zal het mosselseizoen beginnen dit het ideale moment voor een uitstapje naar Zeeland!

  Lekker gezond

  De vraag die dan ook vaak wordt gesteld of die lekker mosselen uit Zeeland ook wel een beetje gezond zijn. Logische vraag natuurlijk aangezien je meestal een kilo per persoon eet en het meestal in bier of wijn gekookt wordt. Het is dan ook een positief antwoord dat de Nederlandse Gezondheidsraad om minimaal een keer per week vis, schaal- en schelpdieren te eten. Mosselen bevatten veel eiwitten en omega-3-vetzuren die zorgen voor een belangrijk gezondheidsvoordeel. Deze kunnen het menselijk lichaam namelijk niet voldoende aanmaken waardoor je ze op een andere manier binnen moet krijgen. Gezellig om met je familie te eten en gecombineerd met groenten en bijvoorbeeld brood, pasta, rijst of aardappelen een complete maaltijd. Het is natuurlijk het lekkerst om mosselen te eten aan het strand met een goede witte wijn maar thuis kan natuurlijk ook.

  Wil je thuis lekker mosselen eten dan heeft HDG het perfecte mosselbestek voor twee personen voor jou. Met deze chique schelpen van zilvertin pluk je gekookte mosselen zo uit hun behuizing.