Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Samen puzzelen met Iris Nijenhuis

  Samen puzzelen met Dutch Designer Iris Nijenhuis

  Lieve Dutch Design liefhebbers, het is weer de tijd van de maand om de Dutch Designer van de maand uit te lichten. Haar experimentele vormen en structuren ben je misschien wel al eens tegenkomen in Nederland of zelfs in het buitenland. We zijn dan ook trots dat we de sieraden van Iris Nijenhuis in ons assortiment hebben bij Holland Design & Gifts. Lees vooral verder als je meer wilt weten over deze puzzels of misschien zelf wil puzzelen tijdens een van de workshops met Iris.

  Iris zelf aan het puzzelen
  Iris Nijenhuis zelf aan het puzzelen
  Puzzelen met Iris

  Iris Nijenhuis is een Amsterdamse designer met een passie voor lasersnijden. Ze heeft gestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute waar ze begon om textiel constructieve waarde te geven, zonder het gebruik van een naaimachine, steken of lijm. Hierdoor ontwikkelde zij haar eigen techniek door stof in kleine puzzelstukjes te snijden. Deze puzzelstukjes vormen de basis en door handmatig deze met elkaar te verbinden ontstaan er inspirerende nieuwe vormen en structuren. Als je geïnteresseerd bent in haar ontwerpen kan je in een van de workshops samen met Iris een vrolijke armband, broche, ketting of vlinderdas maken! In verband met het coronavirus is het nu ook mogelijk om een online workshop te volgen. Wil je meer weten over deze workshops? Neem dan een kijkje op de website van Iris Nijenhuis.

  Meer over Iris

  De sieraden van Iris worden allemaal gemaakt in haar atelier in Amsterdam. Vele denken dat de sieraden van leer worden gemaakt. Het lijkt er zeker op maar ze worden toch echt gemaakt van verschillende stoffen als scuba, neopreen en de betere kwaliteiten kunstleer, ook 2e hands hergebruik. Doordat ze ook werkt met een lasersnijder en hele kleine puzzelstukjes maakt is ook weinig afval.  Hierdoor zou je Iris eens een duurzame Dutch Designer kunnen noemen!  Ze worden vanuit daar geëxporteerd naar meer dan 30 winkels over heel de wereld. Toch blijven het bijzondere producten die niet iedereen heeft. Dus als je een originele armband jezelf of een ander cadeau wil doen. Haal dan nu je sieraden op de webshop van Holland Design & Gifts.