Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  De Nederlandse architectuur

  top architecten Nederland

  Dutch Designers staan er bekend om grenzen te verleggen en innoverende ontwerpen te maken. Of het nu gaat om mode, constructies of producten, de grenzen worden altijd opgezocht. Soms dreigt het te mislukken maar af en toe valt alles op zijn plek. Nederland heeft de afgelopen jaren een enorme bijdrage geleverd aan de 21ste eeuw op het gebied van architectuur. Dit keer duiken we dieper in de wereld van Dutch Design door onze top 5 van architectuur firma’s te bespreken. Wie behoort tot de top architecten Nederland?

  Think Dutch van Jeroen Junte & David Keuning

  Top architecten Nederland

  De top architecten Nederland behoren natuurlijk tot de beste architectuur firma’s die Nederland rijk is. Hieronder een lijst van de top 5 architectuur firma’s die niet alleen in Nederland maar wereldwijd actief zijn.

  1. MVRDV, opgericht in 1993 door Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries, is gevestigd in Rotterdam maar werkt aan projecten over de hele wereld. Hun gebouwen geven het ongelooflijke gevoel van verwondering als je erin stapt. Hun benadering van design is sterk op onderzoek gebaseerd

  2. OMA, opgericht in 1975 door Rem Koolhaas en Elia Zenghelis, is gevestigd in Rotterdam en heeft een wereldwijde aanwezigheid in Hong Kong, New York, Beijing, Doha, Dubai en Queensland. Ze werken binnen de grenzen van architectuur en stedenbouw en hebben enkele van de meest canonieke werken van architectuur en teksten van de laatste kwart eeuw geproduceerd.

  3. UNStudio werd meer dan 30 jaar geleden opgericht door Ben van Berkel en Caroline Bos en is gevestigd in Amsterdam met wereldwijde kantoren in Shanghai, Hong Kong en Frankfurt. Hun ontwerpen zijn organisch en vloeiend, waarbij ze de nieuwste materialen en technologieën gebruiken. Tegelijkertijd erkennen ze dat de gebouwen die ze produceren gezond en aanpasbaar moeten zijn om ze toekomstbestendig te maken voor een wereld van constante verandering.

  4. Het team van Mecanoo, opgericht in 1984, bestaat uit architecten, ingenieurs, interieurontwerpers, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en architectonische technici. Mecanoo zijn meesters in de kunst van placemaking. Ze werken vaak op de grootste schaal van bouwen en hun ontwerpen zijn doordacht in termen van hun culturele setting, plaats en tijd.

  5. Neutelings Riedijk Architects is opgericht  door Willem Jan Neutelings en Michiel Riedijk in 1992. Sinds de oprichting staat de Rotterdamse praktijk bekend om zijn suggestieve gebruik van materialen en sculpturale vormen. Aangezoen veel van hun werk open is voor het publiek, geeft het gebruik van materialen en vormen vaak een gevoel van identiteit en begrip voor de gebruikers.

  Architectuur bij Holland Design & Gifts

  Wil je meer weten over conceptuele architectuur en projecten die deze firma’s hebben opgeleverd neem dan is het Boek Think Dutch ‘conceptual architecture and design in the Netherlands’ is zeker een aanrader. presenteert en beschrijft maar liefst 476 projecten en producten die zijn ontworpen door de meest creatieve geesten van onze tijd. Deze creatieve mensen geven nieuwe visies en toekomstgerichte inzichten hoe Nederland uit de crisis zou kunnen komen. Interessant vooral in deze tijden aangezien we ons weer in een crisis bevinden. Daarnaast hebben we nog meer boeken over architectuur in ons assortiment dus neem zeker een kijkje op de webshop!