Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Dutch design en de Rietveld wandelroute

  De Rietveld wandelroute

  Als geboren Utrechtenaar ben je vast wel eens langs de werken gelopen van Gerrit Rietveld. Als echte liefhebber van Dutch Design weet je natuurlijk wel dat dit een van de bekendste Nederlandse designers is van zijn tijd en nog steeds is. Hij spreekt en inspireert met zijn werk nog steeds jonge designers. Met de Rietveld wandelroute ga je langs alle plekken die wat hebben betekend in het leven van Gerrit. Een inspiratietour van 5 km door Utrecht waardoor je ook nog eens calorieën verbrand.

  De Rietveld wandelroute

  De Rietveld wandelroute

  Rietveld wandelroute

  Architectuur, meubels en Dutch design is het enige wat je zal tegenkomen tijdens de Rietveld Wandelroute. Het enige wat je zal tegenkomen? Wat zeg ik nou? Het Rietveld Schröderhuis staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Zijn werken maken hem een legende onder de designers in het jaar 2020. Het begin van de route is bij het Centraal Museum en zal zich voortzetten langs acht andere werken van Gerrit. Bezoek van te voren eerst even de website van de Rietveld wandelroute want voor sommige locaties heb je een reservering nodig. Wil je nog even winkelen of zit de energie goed in de benen? De route heeft ook uitbreidingen en het is mogelijk om door de winkelstraten te lopen van Utrecht.

  Tips voor extra locaties om te bezoeken

  1. Centraal Museum

  2. Huis van der Vuurst de Vries, Julianalaan 10

  3. Chauffeurswoning, Waldeck Pyrmontkade 20

  4. Rietveld Schröderhuis, Prins Hendriklaan 50

  5. Woningen Erasmuslaan 5-11 en Erasmuslaan, 1-3 Prins Hendriklaan 64

  6. Meubelwerkplaats Rietveld, Adriaen van Ostadelaan 93

  7. Huis Theissing, Breitnerlaan 11

  8. Huis Muus, Breitnerlaan 9

  De Stijl

  Waren Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld vroeger goede vrienden? Het antwoord is nee, maar ze waren wel allebei betrokken bij het oprichten van het maandblad ‘De Stijl’. Ze hebben elkaar niet eens ontmoet maar hebben wel veel overeenkomsten in hun werk. Door het maandblad ‘De Stijl’ is ook de kunststroming de stijl ontstaan. Deze kunststroming wordt gezien als een van belangrijkste bijdragen aan de Nederlandse kunst. Gerrit en Piet gebruikten de primaire kleuren (rood, geel, blauw) samen met (zwart, wit en grijs). Het grappige is dat de favoriete kleur waar Gerrit mee werkte grijs was en een van zijn bekendste meubels de rood blauwe leunstoel is. Om een beter beeld te krijgen van deze stroming hebben we zelf ook mooie artikelen van de stijl in onze eigen webshop van Holland Design & Gifts.

  [product ids=”1063,1646,1647,1648″]