Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    nijntje wordt alweer 65 jaar

    nijntje 65 jaar

    Het is bijna zover, op 21 juni is het alweer 65 jaar geleden dat Dick Bruna nijntje voor het eerst tekende. Dit betekent ook dat haar verjaardag op 21 juni centraal staat in het nijntje museum en het Centraal Museum in Utrecht. De musea zijn weer sinds 1 juni open en zijn een ideaal uitje voor jou en je kinderen. Ook al is Dick Bruna nu al drie jaar overleden is zijn illustratie een ware bron van inspiratie voor vele Dutch Designers en internationale ontwerpers. Bij Holland Design & Gifts vieren we natuurlijk ook 65 jaar nijntje met kortingsacties op alle nijntje producten!

    65 jaar nijntje
    65 jaar nijntje ‘miffy’

    65 jaar nijntje

    We vieren 65 jaar nijntje met het nieuwe boek ‘nijntjes voorleesfeest’. Ons lieve konijntje lijkt niet ouder te worden maar toch gaan haar tekeningen en verhalen al heel wat jaren terug. Speciaal voor haar verjaardag is er een nieuw boek uitgebracht. ‘Nijntjes voorleesfeest’ bevat maar liefst vijf klassieke nijntje verhalen verspreid over de jaren heen.

    • Nijntje in de dierentuin (1963)
    • het feest van Nijntje (1970)
    • Nijntje op school (1984)
    • Nijntje huilt (1991)
    • koningin Nijntje (2007)

    Een ideaal boek voor kinderen aangezien het makkelijk leest en er veel plaatjes in staan. Daarbij krijg je verschillende boekenleggers met alle primaire kleuren van nijntje. Naast het uitgebrachte dikke prentenboek zijn er zes nieuwe streek edities uitgebracht waarvan een in het Zeeuws.

    Nijntje de inspiratiebron

    Het Centraal Museum in Utrecht presenteert 86 pluchen nijntjes in een nieuw jasje. Deze zijn niet alleen ontworpen door Dutch Designers maar door ontwerpers over heel de wereld. Zo bestaat nijntje bekend als miffy, een naam die makkelijker uit te spreken was over heel de wereld. Zo hebben modestudenten uit Hong Kong, Nottingham, Milaan en Mexico ook aan deze nieuwe lijn gewerkt op uitnodiging van Mercis B.V. die nu wereldwijd de rechten op Bruna’s werk beheert. De haalbaarheid van hun ontwerp, het versimpelen van het ontwerpproces en het integreren van duurzaamheidsprincipes moesten deze ontwerpers wel meenemen in hun ontwerp. Zo heeft het resultaat; inspiratie, ervaring, deskundigheid én ideeën van jong aanstormend talent gebundeld in deze uitdagende tijd. Een inspiratiebron van Dick Bruna die heeft gezorgd voor een museale catwalk 65 jaar later.

    Voor vele Dutch Designers is nijntje ook een inspiratie bron geweest en promoten wij als Holland Design & Gifts deze producten maar al te graag. Neem eens een kijkje op de webshop en verras je kinderen met een fantastisch cadeautje. Een nijntje spaarpot om zakgeld in te bewaren of nijntje kinderbestek waarmee ze s ’avonds kunnen eten als ze beloven al hun groente op te eten.