Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Seizoensgroenten in de zomer

    Seizoensgroenten

    De zomervakantie is voor velen ten einde maar gelukkig kunnen we nog genieten van de zomertijd en het heerlijke weertje. De vakantiekilo’s horen helaas ook bij deze periode maar gelukkig zijn er genoeg seizoensgroenten en fruit aanwezig om de gezonde levensstijl weer op te pakken. Seizoensgroenten zijn namelijk niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens duurzaam aangezien ze minder belastend zijn voor het milieu! Wil jij als Dutch Designer jouw eigen gezonde maaltijd ontwerpen? Lees dan hier alle tips die zijn samengesteld door Holland Design & Gifts.

    Seizoensgroenten
    Seizoensgroenten van het land

    Seizoensgroenten in de zomer

    Groente en fruit uit het seizoen zijn over het algemeen een stuk duurzamer vergeleken met geïmporteerde groente en fruit. Aangezien deze seizoengroenten direct van het land afkomen en niet per vliegtuig, vrachtwagen of containerschip zijn vervoerd, scheelt dit een hoop in CO2 uitstoot. Groenten zijn het meest duurzaam als ze uit Nederland komen van de akker of uit een kas die niet veel verwarming nodig heeft, ook groenten uit Europa zijn vaak een duurzame keuze. In het schap of het etiket staat vaak waar het product vandaan komt dus neem je eigen keuzes in handen. 

    De meeste onder ons zijn vaak niet bekend welke groenten in bepaalde maanden of seizoenen biologisch beschikbaar zijn. Echter wordt het binnen huishoudens steeds populairder om seizoensgroenten te bereiden als hier een biologische optie beschikbaar van is. 

    Om je op gang te helpen hebben wij op een rij gezet welke seizoensgroenten je in augustus en september kunt gebruiken om jouw perfecte gerecht te bereiden. Daarnaast hebben wij ook een gerecht uitgekozen die er deze maand uitspringt.  

    • Aardappelen, Andijvie, Artisjok, Aubergine.
    • Bleekselderij, Bloemkool, Broccoli.
    • Chinese kool, Courgette.
    • Groene selderij, Groenlof.
    • Knolselderij, Komkommer, Koolrabi, Kropsla.
    • Maïs, Paddenstoelen, Paprika, Prinsessenboon, Pompoen, Prei, Raapstelen, Radijs.
    • Rode biet, Rode kool.
    • Savooikool, Snijbonen, sperziebonen, Spinazie, Spitskool.
    • Tomaat, Uien.
    • Warmoes, Witte kool, Wortelen.
    Seizoensgebonden gerecht van de maand

    Bonensalade met andijvie, appel en geitenkaas. Groene maaltijdsalade met je wekelijkse portie peulvruchten. 2 personen 0-15 minuten hoofdgerecht  

    Ingrediënten:

    • 1 kleine pot of blik kidneybonen
    • azijn
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 paprika
    • 1 teentje knoflook
    • 1 klein struikje andijvie
    • 2 gegrilde paprika’s (koeling, zonder zout)
    • 10 radijsjes
    • ½-1 appel
    • 50 gram verse geitenkaas
    • 2 volkoren boterhammen

    Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken. Maak een dressing van wat azijn, 1 eetlepel water, de olijfolie, het uitgeperste teentje knoflook en wat peper. Meng de dressing door de kidneybonen. Maak de andijvie schoon en laat de groente goed uitlekken. Snijd de andijvie in smalle repen. Snijd de gegrilde paprika’s in repen. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in smalle partjes. Meng de groente en de partjes appel door de kidneybonen en verkruimel de geitenkaas erboven. Geef het brood erbij.

    Zoek je nog echt Dutch Design eetgerei om jouw seizoensgebonden gerecht extra beleving te geven? Neem dan een kijkje op de webshop en kies uit een groot assortiment Dutch Design producten.