Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  De meest gedetailleerde Digitale Nachtwacht ooit

  De Digitale Nachtwacht

  Voor alle Dutch Designers hebben we een ware verrassing. Dankzij de coronacrisis heeft het Rijksmuseum een Digitale Nachtwacht online gezet die nog nooit zo gedetailleerd te bewonderen was. Zo staat nu ook een stukje historie en cultuur van Nederland online voor toeristen in het buitenland. Het schilderij geschilderd in 1642 is wereldberoemd door de vele details en het gigantische formaat. Gelukkig is het weer mogelijk om het Rijksmuseum te bezoeken maar op deze manier is het meesterstuk van Rembrandt te zien zonder maar een vakantie te boeken.

  De Digitale Nachtwacht
  De Digitale Nachtwacht

  Digitale Nachtwacht

  Voor de coronacrisis was het plan om de Nachtwacht te restaureren maar zoals jullie allemaal weten was dat niet de ideale optie in deze tijd. Daarom heeft team van Operatie Nachtwacht om het schilderij digitaal te restaureren. Het is niet de eerste keer dat de Nachtwacht online te zien was maar deze scan stijgt ver boven de andere uit. Het team heeft namelijk de nieuwste technologie gebruikt om zo verschillende foto’s ‘aan elkaar te naaien’. Zo bestaat de scan uit 24 rijen van elk 22 foto’s. Zo bevat de gehele scan maar liefst 44,8 gigapixels. Om de scherpheid van de scan aan te duiden kan je dit vergelijken met een normale HD foto die gelijk is aan 2 megapixels. Laat jezelf verassen en bekijk de scan helemaal gratis en voor niets. De scan van De Nachtwacht is via deze link te bekijken. Vanaf 13 mei is het onderzoek voor de restauratie van het werkelijke schilderij weer opgepakt. De restauratie zelf wordt verplaatst naar het begin van 2021. Wil je meer weten over Operatie Nachtwacht is deze informatie te lezen op de website van het Rijksmuseum.

  Jouw eigen Nachtwacht

  Naast deze unieke scan en het echte kunstwerk van Rembrandt in het Rijksmuseum kunnen onze eigen Dutch Designers ook uit te voeten met dit ontwerp. Zo heeft HDG verschillende ontwerpen gerelateerd aan Rembrandt zijn werk en in speciaal de Nachtwacht. Van een fantastische puzzel om te spannen tot een functionele paraplu. Het is allemaal verkrijgbaar op de webshop van Holland Design & Gifts.