Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Handgemaakte sieraden van Corina Rietveld

  Handgemaakte sieraden van Corina Rietveld

  Het is weer eens tijd om de wereld van Dutch Design in te duiken. Dit gaan we doen door verschillende van onze eigen Dutch Designers uit te lichten. We zullen dan maar ook goed beginnen met een van onze top 3 ontwerpers van Holland Design & Gifts. Corina Rietveld, zij die bekent staat om haar handgemaakte sieraden wordt vandaag in het zonnetje gezet! Ik hoor je al denken, familie van? Nee dat niet, Corina heeft haar talenten niet geërfd van de beroemde Gerrit Rietveld.

  Handgemaakte sieraden van Corina Rietveld

  Handgemaakte sieraden van Corina Rietveld

  Wie is Corina?

  Vele Dutch Designer hebben hun opleiding gedaan aan de Dutch Design Academy in Eindhoven maar Corina niet. Zij studeerde af in 2003 als sieraad ontwerpster aan de Hogeschool van Kunsten in Utrecht. Haar werk doet ze via haar eigen atelier die zich in Rosmalen bevindt. Onder de naam Corina Rietveld Jewelry brengt zij al haar sieraden collecties naar de buiten wereld toe. Sinds dat ze klein was is Corina al creatief bezig en maakte ze de mooiste poppenbedjes van luciferdoosjes en zelf gebreide dekentjes. Naast dat ze bezig is met haar handgemaakte sieraden geeft ze ook cursussen in edelsmeden. Dus als jij een echte Dutch Designer bent en passie hebt in dit vakmanschap. Wacht dan zeker niet om je aan te melden om voor deze cursus. We hebben tot slot nu meer tijd door het Coronavirus dus waarom niet iets nieuws leren? Het is ook mogelijk om haar in te huren voor een persoonlijke opdracht. Via haar website kan je met haar in contact komen!

  Handgemaakte sieraden

  Armbanden, ringen, oorbellen, kettingen, noem maar op en Corina Rietveld heeft het sieraad eigen gemaakt. Ze staat bekend om alledaagse materialen te gebruiken zoals rubber, zilver en hout op een creatieve manier te gebruiken. Door het gebruiken van bekende technieken maar op een vernieuwende manier toe te passen ontstaan er bijzondere handgemaakte sieraden. Zo maakt zij geborduurde zilveren ringen door het toepassen van een patroon met gaatjes. Daardoor kan ze borduren met verschillende garen. Daarnaast heeft ze een Zeeuwse collectie waarin ze Zeeuwse knoop in haar sieraden heeft verwerkt. Voor Moederdag heeft ze nu een leuke actie om onder 25 euro een set oorbellen te geven.

  Voor al de schoonheden die zij heeft gemaakt kan je naar de webshop gaan van Holland Design & Gifts.

  [product ids=”623,629,625,626″]