Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Dutch design leren accessoires

  leren accessoires

  Op onze webshop is er een breed assortiment Dutch Design producten. Om de zoveel tijd willen wij graag een van onze productcategorieën wat meer toelichten. Met vandaag in het bijzonder, leren accessoires. Van leren iPad hoezen tot leren armbanden én allen ontworpen door innovatieve en uitgesproken Nederlandse designers. Een van die designers is ook Iris Nijenhuis. Zij stond met haar afstudeerproject van het Amsterdams Fasion Institute voor een grote uitdaging; het ontwikkelen van een techniek hoe je textiel op een constructieve en modieuze wijze waarde geeft zonder een naaimachine, stiksel of lijm toe te passen. Hieronder vind je haar verhaal samen met gave Dutch design leren accessoires van Iris en talloze andere designers. 

  Het materiaal en techniek

  Door te experimenteren met lasersnijden ontwikkelde Iris Nijenhuis een techniek waarbij de stof in kleine puzzelstukjes wordt gesneden, die de basis vormen van het ontwerpproces. Door de puzzelstukjes handmatig met elkaar te verbinden ontstaan ​​inspirerende vormen en structuren die verschillende producten kunnen vormen. Met haar ontwikkelde techniek heeft ze in 2012 een jurk gemaakt waaruit de hele sieraad collectie is voortgekomen. 

  Iris maakt gebruik van hoge kwaliteit kunstleer, scuba of neopreen. Door het lasersnijden en het intensief bewerken van de stukken, is écht leer minder geschikt gebleken. De kleine puzzelstukjes kunnen zeer efficiënt digitaal op het laserbed worden geplaatst, waardoor er nauwelijks afval is. De patronen worden vervolgens met de hand in elkaar tot modieuze kettingen, armbanden en oorbellen gepuzzeld. Haar sieraden zijn echte ‘conversation starters’. De kopers, veelal toeristen die Amsterdam bezoeken, zijn verrast door het draagcomfort, doordat de bovengenoemde stoffen van lichtgewicht zijn. 

  Enige exclusiviteit!

  Het aanbod van de sieraden van Iris Nijenhuis sieraden is beperkt omdat Iris alle sieraden zelf in haar atelier in Amsterdam maakt. Distributie is bovendien beperkt tot ongeveer 20 winkels over de hele wereld – waarvan 6 in Amsterdam – en slechts een paar van de webshops. Dus wanneer je iets bijzonders wilt…

  De collectie van Iris

  Hieronder en aantal innovatieve ontwerpen van Iris

  The Basic is een subtiele en elegante ketting gemaakt van laser gesneden stukjes kunstleer. De naam beschrijft al het ontwerp en achter liggende gedachte voor de ketting. Simpel maar elegant. 

  The Classic is een wat siervoller en robuustere ketting gemaakt van laser gesneden stukjes kunstleer. Een ontwerp van designer Iris Nijenhuis. Stijlvol, lichtgewicht, comfortabel om te dragen en verkrijgbaar in verschillende uni- en multi-colors. 

  The Superb is een royale en elegante ketting gemaakt van laser gesneden stukjes kunstleer die rondom in de ketting zijn verwerkt. Ideaal op een jurk, blouse of t-shirt of in een colbert met een open hals.

  Elk stukje van de puzzel in Iris Nijenhuis haar producten kan worden vervangen en er is een kosteloze reparatie garantie van 1 jaar. Trakteer jezelf of een vriendin op een stijlvol en lichtgewicht sierraad van Iris Nijenhuis en neem voor de volledige collectie een kijkje in onze webshop!

  Zie ook deze gave leren accessoires!

  Kywie wijn koelers van schapenvacht
  Deze design wijnkoeler van het Nederlandse merk Kywie is een echte wannahave! Nu eens geen klassiek zilveren wijnfleshouder op tafel, maar een hippe wijnkoeler van blauw, Camel of wit Suède. Een typisch Nederlands design wijnfleshouder, gemaakt van Texelaar schapenvacht. Met de uitstekende isolerende eigenschappen van deze schapenvacht, houd je je wijn mooi op temperatuur. Gekoelde witte wijnen blijven lang koel en de rode wijn, blijft heel lang op kamertemperatuur. Een echte eyecatcher op tafel, die zeker hoort bij de originele cadeaus. De Wooler is er trouwens ook voor dikkere flessen en heet dan Champagnekoeler.

  Piet Hein Eek horloge Tube D38
  Simpel, strak en stijlvol zijn de Piet Hein Eek Tube D38 horloges in het kort. Onderscheidend door de industrieel ogende, bewerkte metalen ring (38 mm Ø) om de wijzerplaat, uitgevoerd in geborsteld messing. Voorzien van hard mineraalglas en waterdicht tot wel 50 meter! De soepele band van donkerbruin leer zorgt ervoor dat dit stoere horloge toch erg prettig draagt.

  Portemonnee Cat Chase
  Ontwerpster Klaartje de Hartog maakt praktische accessoires van leer, waar zij een grappig designelement aan toevoegt. Aan de binnenkant van deze portemonnee is een tafereeltje geprint van een poes, die speelt met 2 vogels. Deze portemonnee maakt betalen gemakkelijk. Met een verdeling van grote en kleine vakken, waar je je munten en papiergeld apart kunt opbergen. Het grote vak leent zich ook voor het opbergen van een Iphone of ander klein mobieltje.