Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    De verlichting trends van 2021

    verlichting

    De langste dag van het jaar ligt al ver achter ons. Het is je vast niet ontgaan als je ’s avonds op de bank ligt dat het plots om 21:00 al donker is. De kaarsen en verlichting mogen op een steeds vroeger tijdstip weer aan om zo een warme sfeer te creëren in huis. Daarom zijn lampen in de herfst en winter extra belangrijk. Je wilt natuurlijk niet in het donker zitten. Het kiezen van de juiste lamp is vaak wel een lastige, daarom zetten wij in deze blog de verlichting trends van 2021 op rij!

    Trendy lampenkappen

    Stoere motieven, opvallende kleuren en effen stoffen. De ouderwetse lampenkap is weer helemaal trending. Door zelf de lamp samen te stellen met een voet, creëer je direct je eigen stijl die het beste in jouw interieur past. Het voordeel van een basic voet is dat je er telkens een andere lampenkap op kunt zetten. Zo blijf je lekker stylen in je huis en kun je spelen met vele stijlen!

    Draadloze lampen

    Draadloos opladen is bij de meeste telefoons al mogelijk, maar wist je dat dit bij binnenverlichting  ook al mogelijk is? Tegenwoordig produceren veel fabrikanten binnenverlichting die je draadloos kunt opladen. Neem bijvoorbeeld het Nederlandse merk Humble, Deze creatieve Amsterdamse Humble ontwerpers bedachten de Humble One: de eerste energiezuinige, lamp op batterij met een lamp die gloeit als een ouderwetse gloeilamp. 

    Chic goud

    Ben jij weg van goud? Dan gaat deze trend je zeker bevallen. In 2021 gaan we veel gouden accenten zien, en dit zien we ook terug in lampen. Ga voor glimmend of matgoud. Kijk bijvoorbeeld eens naar de stoere Rocking tafellamp heeft door de metalen gouden ronde kap en de forse ijzeren voet een rauwe, industriële uitstraling. Door de diepe ribbels onder de voet kun je de lichtval gemakkelijk aan jouw wensen aanpassen.

    Industrieel is hot!

    De industriële lamp is bijna niet meer weg te denken als het gaat om trends in verlichting. Zo zagen we de afgelopen jaren vooral veel grote en mat kleurige fabriekslampen, tegenwoordig zien we een toenemende diversiteit in het materiaal zoals aluminium, gietijzer of zink. Ook de kleinere opengewerkte zgn. kooilampen geven een stoere industriële look aan het interieur.

    Denk bijvoorbeeld aan de industriële lamp van No.19, de vorm en looks van deze lamp zijn spectaculair: geen kap maar het frame dat de vorm bepaalt. Een laser snijdt alle 15 onderdelen van deze industriële hanglamp uit één MDF plaat, waarna de lamp met de hand in elkaar wordt gezet.