Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Dutch Design Academy in Eindhoven

  Vandaag nemen we weer een kijkje in de wereld van Dutch Design. Vraag jij jezelf ook wel eens af hoe bekende designers zich hebben ontwikkeld en waar hun inspiratie vandaan komt. Ik in ieder geval wel en via de Dutch Design Week kwam ik terecht bij de Dutch Design Academy in Eindhoven. Een van de beste design opleidingen over de hele wereld en dat voor ons kleine landje waar we in wonen! Onder andere Marcel Wanders, Maarten Baas en Nynke Tynagel zijn aan deze academie afgestuurd en zijn nu wereldberoemd.

  Dutch Design Academy in Eindhoven

  Dutch Design Academy in Eindhoven

  Dutch Design Academy

  Ben jij een creatieveling of ken jij iemand die het wil gaan maken in de wereld van design? De Dutch Design Academy is een uitstekende leerschool, dat is bewezen door wereldberoemde Dutch Designers. Met meer dan 1600 alumni hebben ze een eigen platform waar de Dutch Design Academy nog steeds lezingen en workshops voor geeft. Daarnaast is de Academie gelegen in de stad Eindhoven wat naast de lichtstad zich de designstad van Nederland mag noemen. Het hele jaar door zijn er exposities in designstudio’s, speciale thema tours en winkels vol met design. Voor 30 april kan je nog aanmelden voor de vier jaar lange Bachelor opleiding. Een opleiding die gedreven is om al het talent uit hun leerlingen te halen. De docenten zijn experts uit de echte wereld op het gebied van design, kunst en nog veel meer expertises. Naast de Bacheloropleiding is er ook Master te volgen in Eindhoven. Meer informatie over de Dutch Design Academy is te lezen op hun website.

  Graduation Show

  In het vierde jaar van de opleiding zijn de studenten het vaste hoogtepunt tijdens de Dutch Design Week. In de opleiding worden twee essentiële vragen gesteld aan de studenten. Hoe zien zij de wereld om zich heen en welke positie neemt zij daarin in? De nieuwe strategie van de school laat de grenzen vervagen tussen de twee opleidingen. Hierdoor zijn er veel diverse projecten te zien op de Gradution Show. Vorig jaar was er op afval een extra focus gelegd met de expositie GEO-Design:Junk. De trend upcycling waar we het vorige week over hadden sluit hier ook goed bij aan.

  Om de werken te zien van de alumni van de Dutch Design Academy kan je een kijkje nemen op de webshop van Holland Design & Gifts.

  [product ids=”1683,1677,1360,1905″]