Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Maak je eigen duurzaam design ‘NO TIME TO WASTE’

  Duurzaam design volgens de trend 'upcycling'
  De letterlijke vertaling van ‘NO TIME TO WASTE’ is geen tijd om te verspillen. Nee lieve Dutch Designers deze blog is niet toegewijd aan om efficiënt met je tijd om te gaan maar het duurzaamheidsaspect binnen Dutch Design. Aangezien de expositie NO TIME TO WASTE op het moment niet te bezichtigen is in Hotel Artemis in Amsterdam zal ik jullie wat meer over een duurzaam design bijbrengen. Zo duiken we met zijn allen dieper in de wereld van Dutch Design. Als de situatie het toelaat is het daarna wel mogelijk om deze expositie te bezichtigen tot en met 8 juni!

  Duurzaam design volgens de trend 'upcycling'

  Duurzaam design volgens de trend ‘upcycling’

  Duurzaam design

  Het broeikaseffect, het gat in de ozonlaag en het smelten van het landijs op de Noordpool. Stuk voor stuk zijn het gebeurtenissen die zijn veroorzaakt door onze manier van leven. Daarom is het belangrijk om naar alternatieve manieren te kijken; het produceren van voedsel en het maken van producten. Gelukkig voor ons zijn onze Dutch Designers een voorstander van anders denken met het bedenken van een duurzaam design. Het hergebruiken van bijzondere materialen, experimenteren en combineren van ondenkbare elementen is namelijk typerend voor de wereldberoemde stroming ’Dutch Design’. Daarnaast is de trend ‘upcycling’ een trend die erg populair is in het jaar 2020. Zo is een oud olievat die is ge-upcycled tot hippe stoel normaal bij een industriële look. Met een citaat van Dutch Designer Richard Hutten legt hij de nadruk op duurzaam ontwerpen. “If you don’t have a circular business, you won’t have a business”.

  Upcycling

  Recyclen, ‘upcyclen’ en ‘downcyclen’ is alle gevallen correct afval managen. Managen van afval zonder dat het de gezondheid in gevaar brengt of het milieu schaadt. Bij de trend ‘upcycling’ worden materialen verwerkt tot een nieuw producten. Hierbij wordt de kwaliteit van het materiaal niet gedegradeerd. Het product wordt dan letterlijk ‘refashioned’. Wil jij mee doen aan deze trend? Ruim dan je zolder op en waarschijnlijk vindt je spullen die je eigenlijk niet meer wilt. Een duurzaam design ligt op jou te wachten dus ga lekker aan de slag met die oude spijkerbroek of leren tas.

  Voor inspiratie kan je kijken op onze eigen website van Holland Design & Gifts. Onze Dutch Designers kunnen overweg met allerlei soort materialen!

  [product ids=”2351,2354,2359,2362″]