Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Designer Flip Ziedses des Plantes deelt zijn verhaal met ons!

  Fruitschaal Dutch designer Flip Ziedses des Plantes, Royal VKB © Fotografie: Royal VKB.

  Holland Design & Gifts leert graag haar ontwerpers beter kennen. Daarom hebben wij designer Flip Ziedses des Plantes geïnterviewd: onder andere bekend van de Aireado fruitschaal. Zo vertelt hij ons wat hij nu zo leuk vindt aan Dutch Design: ‘Het leuke aan Dutch Design vind ik, is dat het overal te zien is in Amsterdam. Niet alleen in winkels, maar ook op straat. Van afvalbak tot treinen, kleding, schoenen, architectuur. Allemaal bedacht en ontworpen in Nederland.’ Lees snel verder en ontdek het verhaal achter deze ontwerper!

  Fruitschaal Dutch designer Flip Ziedses des Plantes, Royal VKB © Fotografie: Royal VKB.

  Fruitschaal Dutch designer Flip Ziedses des Plantes, Royal VKB © Fotografie: Royal VKB.

  Opgegroeid in een creatieve omgeving, leerde deze designer al veel over kunst en architectuur. Als kind tekende hij met veel plezier en bouwde hij van alles in het atelier van zijn vader. Deze passie is in 2004 verder gegroeid tot de FLIP ZIEDSES DES PLANTES design studio: een ontwerp studio in Amsterdam waar producten, ruimtes en ervaringen worden ontworpen.

  Een zeer bijzondere fruitschaal…

  Designer Flip ging onder andere de uitdaging aan om een mooie fruitschaal te ontwikkelen met een innovatieve functionaliteit. Zo werd de bekende Aireado ontworpen met een 3D gewoven mesh dat er voor zorgt dat het fruit langer vers blijft. Doordat het fruit zacht ligt in de schaal en goed kan ademen, blijft het langer lekker. ‘Het productieproces van deze mesh is echt een technisch hoogstandje op het gebied van weeftechnieken,’ vertelt Flip aan Holland Design & Gifts.

  Gezond eten begint bij uitnodigend servies

  Bij de originele fruitschaal hoort natuurlijk gezond eten én een lekker kopje thee. Thee schenk je in deze grappige ‘undressed’ theekopjes van Pols Potten. En verwen jezelf (of iemand anders) nog meer met de Pols Potten Freedom bird theepot. Een hele mond vol, maar de ontwerpster Ester Hörchner heeft met dit ontwerp een elegante theepot uitgevonden. Een ander elegant item voor in je keuken, is van de Puik Art ontwerpster Lara van der Lugt. De glazen lijken op een briljant geslepen diamant. Geef je keuken een boost met deze bling bling glazen!
  [product ids=”1308,707,1422,1365”]

  Designer Flip Ziedses des Plantes ontwerpt ook award-waardig!

  Niet gek dus, dat deze fruitschaal voor het merk Royal VKB de Red Dot Design Award gewonnen heeft. Zowel de originaliteit van het ontwerp als de esthetische vormgeving heeft daarvoor gezorgd. ‘Daarnaast heb ik nog een aantal ontwerpprijzen en gewonnen. Maar handig aan de Red Dot Design Awards en iF DESIGN AWARDS is dat iedereen ze kent. Net Oscars.’

  En naast ontwerpen?

  Naast ontwerpen, is musea bezoeken ook iets wat Flip bezig houdt. Het Stedelijk museum, het Rijksmuseum… Daar haalt hij vaak genoeg zijn inspiratie vandaan, vertelt hij aan Holland Design & Gifts. ‘Maar de Dutch Design Week in Eindhoven vind ik ook altijd erg leuk om te bezoeken. We gaan er dan met de hele ontwerpstudio heen en bezoeken natuurlijk de graduation show van de Eindhoven Design Academy. Dit is de plek waar het voor mij begon als designer!’ Wil jij meer weten van deze inspirerende designer? Bekijk hier waar hij nu nog meer mee bezig is!

  Amsterdam met… Flip Ziedses des Plantes

  Ben jij net als Flip Ziedses des Plantes weg van Amsterdam? Dan zijn de keramiek miniaturen van Royal Goedewaagen perfect voor jou! Deze prachtige keramieken miniaturen van Royal Goedewaagen zijn een lust voor het oog. Dit is ook de reden dat Royal Goedewaagen beroemd is: om de fraaie en gedetailleerde Delfts blauwe huisjes. Inmiddels zijn de bekendste gebouwen en paleizen van Nederland vereeuwigd in keramiek. Verkrijgbaar in drie varianten! Meer lezen over typisch Nederlands? Lees dan deze vorige blog van Holland Design & Gifts.

  Gek op de Amsterdamse grachten? De manchetknopen, ontworpen door Robert Admiraal, zorgen ervoor dat jij de grachten altijd van dichtbij kunt bewonderen! Of koop het luxe fotoboek The Amsterdam Canals, waar je alles leest over de bekende Amsterdamse grachten, de karakteristieke gevels, het alledaags leven, de toeristen, alles vanuit de lucht, vanaf de straat en vanaf het water. Een andere must-have is het boek van fotograaf Ewout Huibers. Hij doorkruiste de stad Amsterdam in 365 dagen met zijn camera in de aanslag. Het resultaat zie je terug in dit bijzondere boek, met prachtige kleurenfoto’s in alle seizoenen en weersomstandigheden.
  [product ids=”1316,1719,1069,1070”]