Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Passie voor Dutch Design: alles over Ellis Rowold!

  Passie voor Dutch Design. Fotografie: Ellis Rowold ©

  Ellis Rowold heeft haar passie al van jongs af aan meegekregen van thuis. Ondanks dat zij omringd werd door een hele creatieve familie, had zij vroeger de droom om onderwaterlasser te worden. Gelukkig voor Dutch Design liefhebbers dat ze uiteindelijk toch haar passie gevonden heeft in deze prachtige kunststroming. Wij genieten namelijk elke dag van haar prachtige collecties! Voor deze blog heeft Holland Design & Gifts gesproken met deze fantastische ontwerpster over haar liefde voor design.

  Passie voor Dutch Design. Fotografie: Ellis Rowold ©

  Passie voor Dutch Design. Fotografie: Ellis Rowold ©

  Rowold is ooit begonnen vanuit een ander bedrijf. ‘Daar ben ik op door gegaan en eigenlijk iets meer met leer gaan werken,’ vertelt de Nederlandse ontwerpster. In 2014 ontdekte Ellis de combinatie van vilt en leer. Hierin heeft zij haar passie voor ontwerpen gevonden. Deze bijzondere combinatie fascineert haar en maakt ieder design weer uniek.’ ‘Ik had altijd geroepen dat ik van het vilt af wil, maar ik blijf er toch in hangen. Het is gewoon leuk om mee te werken.’

  Ellis Rowold deelt haar passie met ons…

  De reizende mens inspireert Ellis Rowold. In haar ogen wordt de wereld steeds kleiner. Toch zijn mensen eigenlijk voortdurend aan het reizen en dan wil je toch alles graag bij je hebben, is haar opgevallen. Zo is een telefoon in deze maatschappij vrijwel alles: je fototoestel, je agenda, je notitieblok en ga zo maar door… Met een telefoonhoes houd je alles bij je. ‘Het is leuk om op de behoeften en wensen van de reizende mens in te spelen. Een telefoonhoes is handig voor alle spullen die in je tas zitten en die je bij elkaar wilt houden.’ Een reizende mens: wat neemt die mee? Wat is handig? Wat mis je? Dit zijn vragen die ontwerper Ellis Rowold bezig houden. Van boodschappentas tot brillenhoesjes: eigenlijk alles wat te maken heeft met de reizende mens inspireert haar. En dat is niet alleen de wereldreiziger, maar dat kan ook de reizende mens van huis naar werk zijn. Wist jij trouwens dat het 19 april Secretaresse dag is? Verwen jouw secretaresse met een handige accessoire voor onderweg!

  Passie voor Dutch Design. Fotografie: Ellis Rowold ©

  Passie voor Dutch Design. Fotografie: Ellis Rowold ©

  De must-see plekjes in Amsterdam

  Ellis Rowold werkt al sinds een tijd in de prachtige hoofdstad van Nederland, Amsterdam. Holland Design & Gifts is benieuwd naar haar tips voor Amsterdamse must-see plekken. Museumshops, bijvoorbeeld van het Stedelijk Museum, zijn volgens Ellis Rowold de plekjes waar iedereen geweest moet zijn. Daarnaast voegt ze toe: ‘De 9 Straatjes en alle leuke, kleine, zelfstandige plekken. Vroeger waren het de 9 Straatjes, maar nu zijn het ook de straatjes bijvoorbeeld rondom de Hallen. Of in Noord. Daar gebeurt momenteel ook van alles… Eigenlijk de hele stad wel, het verschuift iedere keer!’ Wij sluiten ons aan bij Ellis: Amsterdam is de moeite waard voor een dagtrip met het gezin of een uitje met vriendinnen! Wel handig om de Uppsala tas mee te nemen zodat je al je spulletjes op één plek kan bewaren.
  Wil jij de leukste Amsterdamse souvenirs scoren? Koop deze items dan hier en maak jouw dagje weg nog bijzonderder!

  Maar de echte favoriet…

  Maar haar favoriete buurt blijft toch rondom de Nieuwmarkt. Hier haalt zij ook vaak inspiratie vandaan. ‘Hier heb je natuurlijk een giga stroom van toeristen. Allerlei mensen bewegen zich hier om van plek naar plek te gaan. De stroom van mensen is gewoon heel leuk om naar te kijken. Wat zij bij zich hebben, wat zij aan hebben…’ Het is niet voor niks dat haar kantoor hier om de hoek hiervan is.

  Inspiratie vanuit de hele wereld

  Maar het blijft niet alleen bij Amsterdam. Ellis Rowold heeft ook een passie voor reizen en maakt voor haar unieke designs reizen over de hele wereld. Tokio, Hongkong, Bangkok… Haar inspiratie komt vanuit de hele wereld. Dit alles bij elkaar maken haar ontwerpen zo ontzettend bijzonder!

  Ben jij na het lezen van deze blog ook benieuwd geworden naar Ellis Rowold? Neem een kijkje in onze webshop, want deze exclusieve designs vind je bij Holland Design & Gifts.
  [product ids=”1016,1014,1006,1008”]