Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Bezoek de PechaKucha Night over kunststroming De Stijl!

  PechaKucha Utrecht De Stijl Bep Rietveld

  Het Huis in Utrecht host regelmatig een PechaKucha Night. Deze 26e editie op 20 april staat in het kader van het themajaar Van Mondriaan tot Dutch Design. Utrechtse creatievelingen zijn uitgenodigd om te vertellen hoe Mondriaan en Rietveld hen beïnvloeden. Twaalf sprekers vertellen over hoe zij op hun eigen manier verbonden zijn met De Stijl. Aan de hand van 20 afbeeldingen delen de sprekers hoe deze kunststroming hen 100 jaar later nog inspireert. Per afbeelding hebben zij 20 seconden de tijd om hun verhaal te doen. In razendsnel tempo wordt De Stijl gepresenteerd aan het publiek.

  PechaKucha De Stijl Utrecht Bep Rietveld Mondriaan

  Persoonlijke verbinding met De Stijl

  Eén van de verrassende sprekers is theatermaakster Audrey Bolder. Zij schreef de unieke voorstelling Bep, dochter van Gerrit Rietveld. Singer songwriter Angela van Leeuwen brengt haar lied over Rietveld ten gehore. Dit gaat over het liefdesverhaal tussen Rietveld en Truus Schröder, voor wie hij het Rietveld Schröderhuis ontwierp. Muzikantenduo Tijn & Fred van UUSI geven nieuw leven aan Mondriaans Compositie 10 uit 1915.

  Wie ook genoeg te vertellen heeft over Mondriaan is Esther Kool. Zij werkte namens het Utrechtse medialab SETUP aan een project met computerprogrammeurs. Op basis van Mondriaan’s laatste schilderij ontwikkelde zij een algoritme dat kunst produceert. Niet alleen SETUP gebruikt de innovatieve mindset die kenmerkend is voor De Stijl. Uitvinder Sander Veenhof ontwikkelt augmented reality en VR toepassingen met ongebruikelijke interactievormen. Niet alleen ontwerpers komen aan het woord, maar ook columnist Arjan de Boer en oud-directeur van Pastoe, Harm Scheltens, zijn aanwezig. Bovendien, deelt Natalie Dubois, curator & conservator bij het Centraal Museum, ook haar verhaal. Zij vertelt over de expositie en over haar persoonlijke band.

  PechaKucha Utrecht De Stijl Mondriaan

  Sprankelende avond in creatieve hotspot Utrecht

  Het Huis is een creatieve hotspot in Utrecht. Het pand is een tot theater omgebouwd schoolgebouw. Dit sfeervolle huis biedt ruimte voor ontmoetingen. Het is het ideale kruispunt voor creatieve, maatschappelijke en economische ontwikkelingen.

  Meer weten over hoe De Stijl hedendaagse ontwerpers inspireert? Kijk eens naar onze interviews met Suzanne van de unieke sieraden van CLIC by Suzanne en Klaartje van Keecie’s unieke lederwaren!

  Een op Mondriaan geïnspireerd accessoire in je huis halen? Dat kan!

  [product ids=”1652,1649,1653,1650″]