Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Ventura New York: groot succes voor Dutch Design

  Lotek Lamp van ontwerper Benno Premsela nog steeds hoogtepunt op Ventura New York

  De International Contemporary Furniture Fair  (ICFF) in New York is een jaarlijks terugkerend evenement. Tijdens dit evenement vindt ook de Ventura New York – the Dutch edition van de ICFF plaats. Zoals de naam al doet vermoeden presenteren verschillende designers, studio’s en merken uit Nederland hun designproducten. Tijdens de afgelopen editie zijn veel Nederlandse ontwerpers in de prijzen gevallen. Daarnaast is Nederland uitgeroepen tot beste Design land.

  Lotek Lamp van ontwerper Benno Premsela

  Studio Nienke Hoogvliet

  Op de afgelopen editie van Ventura New York presenteerde zich 17 designers, studio’s en merken uit Nederland. Waaronder Studio Nienke Hoogvliet die haar design volledig focust op duurzaam design. Nienke Hoogvliet ontdekte Kaumera. Een uitvinding die ervoor zorgt dat kleurstoffen beter geabsorbeerd worden door textiel en waardoor er minder water wordt vervuild. Zij presenteerde haar innovatieve Kaumera Kimono project op Ventura New York en viel daarmee niet alleen op, maar ook in de prijzen.

  Studio Lilian van Daal

  Ook Studio Lilian van Daal presenteerde een project gefocust op duurzaamheid. Het project Radolaria #1 – Fragments of Nature laat zien wat de natuur en de kleinste levensvormen ons kunnen leren. Het resultaat is een real size-model gemaakt van een enkel materiaal dat alle noodzakelijke functionaliteiten bevat: flexibiliteit, aanpassingsvermogen, stevigheid en stabiliteit.

  Cascando

  Cascando ontwerpt en produceert al jaren authentieke interieur accessoires, geavanceerde zitelementen en innovatieve akoestische meubels. Cascando heeft als doel om inspirerende werkwerelden aan te vullen met onderscheidende en frisse interieurproducten. Cascando presenteerde tijdens de Ventura New York drie verschillende designs van Dutch Designer Robert Bronwasser.

  Hollands Licht

  Hollands Licht vindt inspiratie in opkomende ontwerpers die een uniek perspectief hebben op licht, materieel en lichteffect. De collectie bestaat uit elegante LED-armaturen met hoog lichtcomfort, geschikt voor zowel woon- als contractinterieurs. Samen met Nederlands talent streeft Hollands Licht ernaar tijdloze en functionele producten te ontwikkelen die op subtiele wijze de aandacht trekken. Holland Design & Gifts is fan van Hollands Licht en verbaasd zich niet dat de wereldwijd bekende Lotek lamp van Benno Premsela nog steeds populair is. Een Lotek verlicht je ruimte subtiel en de lamp heeft een eenvoudige design look!

  Ventura New York Dutch Design

  [product ids=’’,552,560,1300,452’’]