Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Van Gogh Museum: de Zonnebloemen tentoonstelling

  Aankomende zomer zal het Van Gogh Museum de tentoonstelling Van Gogh en de Zonnebloemen presenteren. Deze tentoonstelling zal vanaf 21 juni tot en met 1 september 2019 te zien zijn.

  Van Gogh Museum inspireert Holland Design & Gifts!

  De tentoonstelling

  Tijdens de zomertentoonstelling wordt het schilderij de Zonnebloemen daadwerkelijk in het zonnetje gezet. De tentoonstelling leert je over de geschiedenis van het schilderij en hoe het schilderij het beste onderhouden kan worden. Ook ontdek je waarom Van Gogh voor de Zonnebloem koos en niet voor een andere bloem. De tentoonstelling kun je doorlopen met een multimedia tour of een rondleiding. Er is ook een mogelijkheid om deel te nemen aan een inloop workshop waar je zelf aan de slag kunt om het expressieve, kleurrijke schilderen uit te proberen.

  De Zonnebloemen

  De Zonnebloemen van Vincent van Gogh schilderde hij in Arles, in Zuid-Frankrijk. De Zonnebloemen zijn geschilderd met maar drie tinten geel. Daarmee wilde Van Gogh laten zien dat hij met verschillende varianten van één kleur een voorstelling kon creëren. In totaal zijn er vijf schilderijen van de beroemde Zonnebloemen. De eerste twee Zonnebloemen hingen bij Van Gogh’s vriend en schilder Paul Gauguin in de kamer. De Zonnebloemen hadden voor Van Gogh dankbaarheid als betekenis.

  Van Gogh Museum

  Het Van Gogh Museum is te vinden aan het Museumplein in Amsterdam. Naast de tentoonstelling over de Zonnebloemen zijn er de tentoonstellingen ‘Van Goghs meesterwerken’ en ‘Teruggevonden werken gerestaureerd’ te zien. Vanaf 21 juni is ook de tentoonstelling ‘Van Gogh droomt’ te zien. Tijdens de zomermaanden zal het Van Gogh Museum dagelijks geopend zijn tot 7 uur ’s avonds en op vrijdag en zaterdag tot 9 uur ’s avonds. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Van Gogh Museum. Holland Design & Gifts kijkt uit naar deze tentoonstelling!

  Zonnige Van Gogh producten in de Holland Design & Gifts webshop

  [product ids=’’,2191,2180,1581,1749’’]

  Voor meer inspiratie neem een kijkje op de Holland Design & Gifts Pinterest.