Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  TodaysArt Festival

  We zijn pas halverwege de week, maar het is nooit te vroeg om plannen te maken voor het weekend. Komend weekend vindt het TodaysArt Festival weer plaats in Den Haag. Door middel van kunst, muziek en technologie presenteren 200 artiesten uit 25 landen hun creatieve visie op een vernieuwende manier.

  TodaysArt Festival

  TodaysArt Festival 2010 – Dennis Beentjes

  Het thema van het festival dit jaar ‘Bubble vision/parallel worlds’ gaat om de verschillende werelden waar mensen deel van zijn. Echter, in groeiende mate ook steeds meer afwezig, door het groter wordende belang van automatisering. Onze huidige band met technologie wordt benadrukt door een kunstwereld gemaakt van lasers, bewegende objecten, licht en beeld. Dit jaar zal het festival een 72 uur durend audiovisueel spektakel worden.

  De werken zijn excentriek en reflecteren op de verhoudingen tussen de mens, technologie en cultuur. Met de verhalende leidraad van het festival, wordt er geprobeerd het publiek aan te zetten tot kritische discussies. Naast de kunstwerken en discussiepanels, is het programma uitgebreid met een line-up van DJ’s en concerten.

  Wil je na een bezoek aan het festival ook graag een excentrieke lichtshow in huis? In onze webshop verkopen we 3D geprinte design lampen van het merk CRE8. Dit merk, opgericht door industrieel ontwerper Jurre Groenenboom, is een sociale werkplaats uit Amsterdam.

  CRE8 ontwerpt onder andere lampen die naar eigen smaak samen te stellen zijn. Op deze manier passen de kleurrijke en vrolijke lampen in elk interieur. De 3D geprinte fittingen lijken op klimzekeringen, waarmee het snoer op de juiste hoogte verankerd kan worden.

  Ook maakt CRE8 lampen in andere bijzondere vormen. Zoals de moderne hanglamp Bo, die goed past bij een industrieel interieur. Of de karakteristieke hanglamp Ties, die is opgebouwd uit laser gesneden plaatjes MDF. De indeling van de plaatjes in dit ontwerp van Ties Westerhuis, zorgt voor het breken van het licht. Daardoor een ideale hanglamp voor warm sfeerlicht.

  [product ids=”1593,1595,1528″]