Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Van keramiek door naar Bourgondisch Den Bosch

  Cor Unum atelier Den Bosc

  Het is weer bijna weekend en we hebben geluk: de zon gaat weer schijnen! Bijna een maand geleden zijn Nederlanders massaal afgereisd naar Maastricht voor het jaarlijkse Preuvenemint. Dit weekend kunnen we weer op dezelfde manier genieten in Den Bosch, namelijk op Bourgondisch ’s-Hertogenbosch.

  Cor Unum atelier

  Cor Unum atelier

  Op dit veelzijdige evenement kan er genoten worden van goed eten en drinken, muziek, workshops en entertainment. In verschillende paviljoens presenteren Bossche restaurants wat ze in huis hebben. Bourgondisch ’s-Hertogenbosch werd in 1987 voor het eerst georganiseerd om meer aandacht op de stad en de horecafaciliteiten in de regio te vestigen. Het belooft ook dit jaar weer een culinair spektakel te worden. Dus voor de levensgenieters is dit een aanrader voor dit mooie weekend!

  Voor de levensgenieters die meer genieten van Nederlands design, in plaats van eten, hebben we ook een aanrader in petto! Den Bosch heeft namelijk meer te bieden dan eten en drinken. Ook voor topdesign van keramiek moet je in Den Bosch zijn, namelijk in De Gruyterfabriek. In deze voormalige fabriek is het keramisch atelier Cor Unum gevestigd, waar onder leiding van keramiste en directeur Charlotte Landsheer woonaccessoires worden gecreëerd.

  Cor Unum betekend letterlijk ‘één van hart’ en staat symbool voor de vele handen die de prachtige keramiek vervaardigen. Studenten, ontwerpers, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier samen.

  Op aanvraag worden er rondleidingen en workshops gegeven in de fabriek. De workshops worden gegeven door kunstenares Marleen Roosen, die gespecialiseerd is in keramiek. Tijdens deze workshop ga je na een korte rondleiding over de werkvloer aan de slag met het decoreren van een grote schaal.

  Op onze webshop verkopen we verschillend werk van ontwerpers van Cor Unum. Bijvoorbeeld vazen van Roderick Vos, wiens werk typerend is voor zijn opvatting over ontwerpen: “Naar mijn mening moeten ontwerpen een bepaalde vorm van bescheidenheid met zich meedragen. Simpliciteit is de sleutel tot succes …”. Ook van Charlotte Landsheer zelf hebben we verschillende vazen.

  [product ids=”1180,1178,1902″]