Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Het is wéér tijd voor lente

  Vogelhuisjes kopen of maken

  ‘Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente’, was de grootste hit van Peter de Koning die in 1995 werd uitgebracht. Als groot voorstander van de lente kan ik mededelen aan Peter maar ook aan jullie dat de lente er weer aankomt! Voor Peter ging de lente gepaard met de liefde voor zijn tandartsassistente. Zo is voor vogels de tijd aangebroken om een partner te vinden en 0m te gaan paren. De mannetjes proberen indruk te maken met hun gezang op de dames en wat is nou leuker dan vogelhuisjes in je tuin op te hangen om dit spektakel te aanschouwen.

  Vogelhuisjes kopen of maken

  Vogelhuisjes te koop bij Holland Design & Gifts

  Vogelhuisjes

  Voor alle trouwe lezers is de tip voor lente 2020 om vogelhuisjes in je tuin op te hangen. Vrijdag 20 maart nemen we namelijk afscheid van de winter en verwelkomen we de lente met af en toe een lekker zonnetje. Maar net zoals mensen hebben vogels allemaal een andere voorkeur als zij opzoek zijn naar een huisje om te wonen of om een hapje te eten. Daarom hebben we wat handige tips op een rijtje gezet om jouw huisje zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Wil je meer van vogels weten? Er wordt nu een gratis cursus aangeboden door Vogelbescherming Nederland waar je op een leuke manier leert over tuinvogels in Nederland.

  Een echte favoriet

  Een van mijn favoriete vogelhuisjes is die van Frederik Roijé verkrijgbaar op de webshop van Holland Design & Gifts. Het is een prachtig zwart grachtenpand voor maar liefst 29 euro.  Naast dat dit mooie designhuisje fantastisch past in je tuin is deze ook nog eens vogel vriendelijk. Door de zwarte kleur is die niet uitnodigend voor katten en andere roofdieren. Deze huisvesting is speciaal gemaakt voor een mees, huismus of roodborstje. Deze soorten willen liever niet zo dicht bij de grond wonen maar tussen 2 à 3 meter hoog. Koolmezen en Pimpelmezen wonen het liefst drie meter uit elkaar als je twee vogelhuisjes in je tuin wilt. Roodborstjes houden van veel privacy. Hang hun huisje daarom bij voorkeur op in dichte begroeiing van een heg of muurklimmer zoals klimop.

  Maak je eigen vogelhuisje

  Het is natuurlijk altijd mogelijk om je eigen vogelhuisjes te maken. De houten plankjes moeten minimaal 1,5 cm dik zijn voor de warmte binnen het huisje. Daarnaast moet het gat tussen de 3 en 5 centimeter zijn. Je moet hem kunnen openen en schoonmaken dus houd hier rekening mee. Hang de vogelhuisjes tenslotte niet in de volle zon en zorg ervoor dat het niet kan inregenen. De opening moet richten naar noordoosten of zuidoosten.

  Met al deze tips wil ik alleen nog maar zeggen, ‘maak er wat van deze lente en geniet van de mooie vogels.’

  [product ids=”1686,1685,650″]